4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Tacizci öğretmen 14 yıl ceza aldı

TACİZCİ ÖĞRETMEN 14 YIL CEZA ALDI

Fethiye'de, 2008 yılında sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı ilköğretim okulunda üç kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Z.T., görülen karar duruşmasında 14 yıl 21 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Fethiye'de sınıf öğretmeni olarak görev yapan evli ve dört çocuk babası Z.T. (57)'nin öğrencilerine tacizde bulunduğu iddiası 2008 yılı Şubat ayında bir öğrencisinin evinde elektrikler kesilince ortaya çıkmıştı. 10 yaşındaki E.Y. evlerinde elektrikler kesilince korkudan babasının yanına gitmiş ve babası da onu kucağına alıp sevmişti. Bu sırada öğretmenleri Z.T.'nin de kendilerini böyle sevdiğini babasına söyleyince tacizi de ortaya çıkarmıştı. Küçük kızın durumu ailesine anlatması üzerine babası Turgut

Y., köyde iki kız öğrencinin daha öğretmenin tacizine uğradığını öğrendi. Turgut Y.'nin yanı sıra 12 yaşındaki Ö.T.'nin babası Ahmet T. ile 10 yaşındaki G.D.'nin babası Soner D. de Cumhuriyet Savcılığı'na ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe vererek öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Bunun üzerine görev yeri değiştirilen Z.T. tutuksuz yargılandı. İki yıl süren davada 3 kız öğrencinin uzman psikologlar eşliğinde ifadeleri alındı, kız öğrenciler öğretmenin tacizini ayrıntılı olarak anlattılar. Fethiye 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan karar duruşmasında Z.T.'ye 14 yıl 21 gün hapis cezası verildi. Z.T. ise adliye çıkışında, "Konuşacak bir şey yok, kararın şoku içerisindeyim. Temyiz hakkımı kullanacağım" dedi.

Kararla mutlu olduklarını belirten E.Y.'nin babası Turgut Y. de, "İki yılın sonunda bugün adalet yerini buldu. Öğretmen cezasını aldı. Olay günü savcılığın kapısında beklerken bu duruma düştüğüm için ağlamıştım. Şimdi de sevinç gözyaşları döküyorum" dedi.

Hak ve adaletin yerini bulduğunu belirten E.Y.'nin annesi Sevgi Y. de, şunları söyledi: "Küçük kızım, 55 yaşındaki sapığın her türlü tacizine uğradı. Sabahlara kadar uyumadığı zamanlar oldu. Ben çocuğumun hakkını savundum. Hak ve adalet yerini buldu. Kızım artık gözyaşı dökmeyecek."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 11:41:04
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 12:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?