6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Tacizle yargılanan öğretmen tutuklandı

Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Pinar Köyü'nde dört yıl önce öğretmenlik yaptığı ilköğretim okulunda kız öğrencilere cinsel tavizde bulunmak suçundan yargılanıp, 28 yıl 30 ay hapis cezasına çarptırılan eski öğretmen, Aydın'ın Kuyucak İlçesi'nde yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, 2002 yılında Milas'ın Pinar Köyü'ndeki ilköğretim okulunda 2. sınıf öğretmenliğini yapan B.H.Ç. (45), kız öğrencilerin sıralarında oturduğu, bacaklarına ve cinsel organlarına dokunduğu, erkek öğrencileri sınıftan çıkartarak kalan kız öğrencilere cinsel organını gösterdiği iddiasıyla, 8 yaşındaki S.Y.'nin annesi N.Y.'nin şikayetiyle gözaltına alınmıştı. Ayrıca 2002 yılında 12 yaşında olan S.A. isimli bir kıza tacizde bulunduğu belirlenirken, 8 yaşlarındaki G.A., D.Ö. ve F.A. isimli öğrencilerin velileri de B.H.Ç.'den şikayetçi oldu.
Milas Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan ve T.C.K.'nın 417,415/2 ve 80. maddelerinden 5 kez ayrı ayrı olmak üzere 28 yıl 30 ay hapis cezasının kesinleşmesiyle ortadan kaybolan İzmir'in eski vali yardımcılarından M.F.Ç.'nin oğlu olan eski öğretmen B.H.Ç, Aydın'ın Kuyucak İlçesi'nde yakalanarak cezaevine gönderildi. 

İzini kaybettirmek için Kuyucak İlçesi'ne yerleşen B.H.Ç.'nin Çine İlçesi'nde henüz faaliyete geçmeyen bir kız öğrenci yurdu açtığı ortaya çıktı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Disiplin Kurulu tarafından meslekten ihraç edilen ve 2 kez evlenip boşandığı öğrenilen B.H.Ç., İzmir Emniyet Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği ekiplerince 10 günlük bir çalışma sonucu yakalanarak cezaevine gönderildi.
iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 00:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?