4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Tapu gözaltıları 28'e yükseldi

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Bodrum Tapu Sicil Müdürlüğü'nde düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısının 28'e yükseldiğini açıkladı.

Fethiye'ye Turizm Hizmet Altyapı Birliği'nin encümen toplantısına katılmak üzere gelen Vali Altıparmak, Bodrum'daki operasyonla ilgili bir açıklama yaptı. Altıparmak, diğer illerde de ayaklarının olduğu belirtilen operasyonda; önceki gün gözaltına alınan 23 kişiye ilave olarak bugün 5 kişinin daha gözaltına alındığını söyledi. Bunlar içerisinde 1 belediye zabıta amiri, 3 polis memuru ve 1 mahalle muhtarı bulunuyor.

Vali Altıparmak, gözaltılar nedeniyle Bodrum Tapu Sicil Müdürlüğü'nde çalışmaların aksadığı yönündeki iddiaları cevapladı ve bu iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi. Şu an tapuda teknik bir arızadan dolayı sadece Bodrum'da değil Fethiye ve Milas'ta da sistemin çalışmadığını anlatan Altıparmak, şöyle konuştu: "Tapu Genel Müdürlüğü talimatıyla çalışmalar manuel olarak bugün başladı. Bodrum'da gözaltına alınan personelin yerine bugün altı personel görevlendirildi. Bu sayının artırılması için çalışıyoruz."

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, yaklaşık 1 yıldır sürdürülen çalışmalar neticesinde önceki gün düzenlenen operasyonda 9 kamu görevlisi, üç askeri personel ve 11 iş takipçisi gözaltına alınmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 17:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?