4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Tapu Teşkilatı 163 yaşında

TAPU TEŞKİLATININ 163. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Tapu ve Kadastro Teşkilatı’nın 163. kuruluş yıldönümünü Milas’ta düzenlenen törenle kutlandı.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün 163. kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde bir tören gerçekleştirildi.

Buradaki törende Milas Tapu Sicil Müdürü Muammer Kılıç ve Kadastro Müdürü Şerif Arslan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Anıt önünde gerçekleştirilen törene Tapu ve Kadastro Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi veren Kadastro Müdürü Şerif Arslan, “Her yıl 21 Mayıs tarihi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün kuruluş yıldönümü olarak kutlanılmaktadır. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü; merkez ve taşrada yaklaşık 17 bin personelle 22 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 1018 Tapu Sicil Müdürlüğü, 325 Kadastro Müdürlüğü ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde dahi birimi olan yaygın ve köklü bir kurumdur. Tapu ve kadastro hizmetlerinin temelini gayrimenkul mülkiyet hakkı oluşturur” dedi.

Kuruluşun Osmanlı dönemine dayandığını ifade eden Arslan: “2002 yılından itibaren ilçemizde yapılan kadastro çalışmaları neticesinde 77 bin civarında tapu dağıtımı yapıldı. Gerek tapu gerekse kadastro işlemleri vatandaşlarımız için önemli. Gayri menkullerin şahıslara ait olup olmadığını bizlerin yapmış olduğu çalışmalar belirliyor. İlçemizdeki kadastro çalışmaları bazı bölgeler hariç tamamlandı. Türbe köyü civarı ve Kapıkırı tarafında 2B ve sit alanları olduğu için kadastro çalışmalarını yapamıyoruz. Milas’ta 67 köyde 2B ile ilgili çalışmalar yapıldı. 15 gün içerisinde bu köylerimiz askıya çıkacak ve tapuları verilecek” şeklinde konuştu.

Kurum olarak büyük bir potansiyele sahip olduklarını kaydeden Arslan, ilçedeki kadastro sıkıntılarının tamamen bitmesi için 2B çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni bir çalışma başlatılacağını belirtti.

Tapu ve Sicil Müdürü Muammer Kılıç ise, “Gayrimenkul aynı zamanda bir yatırım amacıdır. Gayrimenkullerin sınırlarını, üzerlerindeki hakları belirleyip sicillerini oluşturmak ve bu siciller üzerinde satış, miras, intikal, ifraz gibi oluşan değişiklikleri izleme ve işleme hizmetlerini yerine getirmek kurumumuzun en önemli görevidir” şeklinde konuştu.

TAPU TEŞKİLATININ 163. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 20:46:01
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 09:10:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?