4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Tapu zanlıları adliyeye sevk edildi

TAPU ZANLILARI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Muğla'da yapılan operasyonda yakalanan çoğu Bodrum Tapu Müdürlüğü'nde görevli 28 kişi, bugün Bodrum Adliyesi'ne sevk edildi. 13 aydır devam eden soruşturmada, 17'si kamu görevlisi, 11'i de iş takipçisi olmak üzere toplam 28 kişi suç işlemek amacıyla örgüt kurmak iddiasıyla yargılanacaklar.

PARA VERMEYENLERİN İŞLEMLERİ YAVAŞLATILMIŞ

Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'na 13 ay önce yapılan bir şikayet sonrası Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne konunun araştırılması için görev verildi. Ekipler, 13 aydır Bodrum Tapu Müdürlüğü'nü gözlem altına aldı. Sivil ekiplerin bizzat tapu işlemleri için gittiği Bodrum Tapu Müdürlüğü'nde görevli personelin işlemlerin daha çabuk yapılması için iş takipçilerine yönlendirdikleri ortaya çıktı. Para vermeyen vatandaşların işlemlerinin sürekli ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı.

EMEKLİ MÜDÜRLER BODRUM'DA KAMP KURMUŞ

Tapu Müdürlüğü'ndeki işlemlerin yasal olmayan yollardan takibi için bir emekli tapu müdürü, tapu müdür yardımcısı ve üç tapu memuru iş takipçiliği yapmak için işyeri kiraladılar. Kiraladıkları işyerine tapu müdürlüğünde görevli personel tarafından yönlendirilen vatandaşlar işlemlerini para karşılığı kısa sürede yaptırdı.

MAL VARLIKLARI

Tapu müdürlüğünde görevli müdür, müdür yardımcısı ve personelin son 10 yıllık mal varlığının araştırılması sonucu mal varlıklarındaki artış dikkat çekti. Halen görev yapan tapu personelinin üzerinde Bodrum ve beldelerinde villa, arsa, araç ve deniz taşıtı ile banka hesaplarında yüklü miktarda para olduğu ortaya çıktı.

Tapu işlemleri esnasında iş takipçilerinin muvazzaf askerler tarafından tehdit edildiği ileri sürüldü. İki muvazzaf ve bir müstafi askeri personelin tapu işlemlerinde yürütülmekte olan soruşturmayı kendilerinin yürüttüğü, soruşturmayı lehte sonuçlandıracakları yönünde telkin, tehdit ve baskı ile iş takipçisi konumundaki zanlılardan haksız menfaat temin ettikleri ileri sürüldü. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan üç polis memuru, bir muhtar ve belediye zabıta amirinin yabancı uyruklu şahısların

pasaportlarına usulsüz giriş çıkış işlemi yaptırdıkları, ikametgah belgesi ve ikamet tezkeresi verdikleri açıklandı.

İKİ AŞAMALI OPERASYON

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 13 aylık bir araştırmanın ardından 15 Mart 2010 tarihinde operasyon için düğmeye bastı. Bodrum, İstanbul, Samsun ve İzmir'de düzenlenen birinci aşama operasyonda 36 ayrı noktaya eş zamanlı operasyonda 120 polis görev alırken, 23 kişi gözaltına alındı. Yakalanan zanlıların ifadelerinin ardından ikinci aşamada 10 ayrı noktaya eş zamanlı düzenlenen operasyonda 3 polis memuru, bir muhtar ve bir zabıta amiri gözaltına alındı.

Tapu personeli, bankacı, zabıta, muhtar, polis, muvazzaf askerler ve emlakçılar tarafından oluşturulan suç örgütü, yurt dışından Bodrum'da villa ve arazi almak için gelen yabancı uyruklu kişilere sahte tapu verdikleri öğrenildi.

OPERASYON BAŞLATILDI

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Bodrum KOM Grup amirliği ekipleri, Pazartesi günü 36 ayrı noktaya düzenledikleri eşzamanlı operasyonda, Bodrum Tapu Müdürü A.A. (49), Tapu Müdür Yardımcısı E.E. (36), Tapu Müdür Yardımcısı C.U. (36), Ö.K. (37), Tapu Müdürlüğünde işçi olarak çalışan Ç.Ç. ve Ş.Ö. (45), Tapu Müdürlüğünde görevli memur R.Ö. (27), Banka görevlisi K.H.H. (34), müstafi tapu memuru C.C. (31), iş takipçisi emekli tapu müdürü A.K. (57), emekli Tapu Müdür

Yardımcısı N.H.D. (49), emekli tapu memuru E.Ç. (46), müstafi tapu memuru C.A.T. (37), iş takipçileri T.Ş. (38), A.Ü. (40), N.A. (37), A.G. (39) H.D. (44), H.K. (37), R.Y. (52), muvazzaf askerler C.K. (37), O.K. (31), müstafi asker M.Ç. (38) gözaltına alındı.

Operasyonun ikinci aşamasında, polis memurları N.U. (38), M.Ş. (39), M.E.A (28) ile belediye zabıta amiri C.Y. (49) ve mahalle muhtarı M.A. (48) gözaltına alındı.

9 KLASÖR VE 9 BİN 500 SAYFA İDDİANEME

Muğla Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 28 kişi, bugün Bodrum Adliyesine sevk edilirken, 9 klasör içinde 9 bin 500 sayfalık iddianame bulunuyor. Zanlıların suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yağma, rüşvet vermek ve almak, resmi evrakta sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, haksız mal edinmek, kaçırmak veya gizlemek, ruhsatsız silah bulundurmak, kamu görevinden ayrılan şahısların yapamayacakları işler, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi suçlamalarından

yargılanacaklar.

TAPU ZANLILARI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
TAPU ZANLILARI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
TAPU ZANLILARI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
TAPU ZANLILARI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
TAPU ZANLILARI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 11:45:02
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 16:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?