6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Tarihi camide tadilat

Bodrum İlçesi'nde tarihi Adliye Camii'nde tadilat çalışmaları başlarken, iki caminin daha bakım ve çevre düzenlemesinin yapılacağı öğrenildi. 

Sultan II. Abdülhamit döneminde yaptırılan tarihi Adliye Camii, Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından tadilata alındı. Bodrum Belediye Meydanı'nda bulunan caminin özel bir firma tarafından yapılan tadilatının, 22 Aralık 2006 tarihinde bitirilmesi planlanıyor. 79 bin 800 YTL'ye ihale edilen sözleşmenin 9 Ağustos 2006 tarihinde imzalandığı ancak inşaat yasağı ve Ramazan ayı nedeniyle tadilat çalışmalarının bir hafta önce başladığı öğrenildi. 

Tarihi caminin 1902 yılında yaptırıldığı ve camiye ilk din görevlisinin 1917 yılında atandığını ifade eden Bodrum Müftüsü Mehmet Yiğit, "Adliye Camii dışında tarihi Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camii'nin bakımının, Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2007 yılı içerisinde yapılacağını öğrendik. Ayrıca Tepecik Camii'nin çevre düzenlemesinin ise Bodrum Belediyesi tarafından yapılacağını ifade edildi. Camilerin bakımları ve çevre düzenlemeleri yapılırken eski mimari dokular korunacak" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 11:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?