22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Tarihi eser hırsızlarına tutuklama

Muğla'nın  Milas İlçesi'ndeki müzede görevli arkeolog ile Alman eşi, evlerinde ele geçirilen çeşitli dönemlere ait 650 parça tarihi eser nedeniyle çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


Milas Müzesi tarafından yürütülen arkeolojik kazılarda, buldukları bazı eserleri envantere işletmeyip kendi koleksiyonları için alıp evlerine götürdükleri iddia edilen arkeolog Tenzile Uysal Benter ile Alman vatandaşı olan eşi Mathias Benter, Milas Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliği'nde yapılan sorgularının ardından Adliye'ye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Tenzile Uysal Benter ile eşi Mathias Benter tutuklandı. Evlerinde bulunan tarihi eseler ise polisin incelemesinin ardından Milas Müzesi'ne teslim edildi.

Dün bir ihbarı değerlendiren polis, Milas Müzesi'nde görevli arkeolog Tenzile Uysal Benter ile eşi Mathias Benter'in Hayıtlı Mahallesi'ndeki evine baskın düzenlemişti. Operasyonda, çeşitli dönemlere ait 650 parça tarihi eser ele geçirilmiş, arkeolog ve eşi gözaltına alınmıştı. Milas Müze Müdürü Erol Özen ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınmıştı.

hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 14:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?