4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Tarihi eser kaçakçılarına operasyon

LABRANDA OPERASYONU

Tarihi eser kaçakçılarına yönelik jandarma tarafından yapılan operasyonda, 22 kişi gözaltına alındı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve Milas İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından dört ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Merkez üssü Milas olan operasyonda, tarihi ören yerleri ve Sit alanlarında kaçak kazı yaptıkları ve elde ettikleri eserleri yurt içinde ve yurt dışında pazarladıkları iddia edilen 22 kişi yakalandı.

İddiaya göre, liderliğini F.Y. isimli bayanın yaptığı örgüte yönelik İstanbul, Aydın, İzmir Çeşme ve Muğla'da, "Labranda" adı verilen operasyon yapıldı. Tarihi ören yerleri ile Sit alanlarında kaçak kazılar sonucunda elde ettikleri tarihi eserleri yurt içinde ve yurt dışında pazarlayan 22 kişi yakalandı. Gözaltına alınan şahıslar 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Suç örgütüne yönelik Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve Milas İlçe Jandarma Komutanlığı'nca yaklaşık 1 yıldır devam eden çalışmalar sonucunda 3 Haziran 2010 da eş zamanlı operasyon yapıldı.

Şahısların evleri, işyerleri, arabaları ve üzerlerinde yapılan arama neticesinde paha biçilemez Bizans, Roma, Helenistik, Atena dönemlerine ait altın, gümüş, bronz ve bazı sikkeler, krallara ait heykeller, mermer sütunlar, gözyaşı şişeleri, takı malzemeleri, altın ve gümüş sikkeleri tartmak için kullanılan hassas terazi, bir miktar esrar, 4 ruhsatsız tabanca, 11 av tüfeği, 2 kama, 3 adet kelebek diye tabir edilen sustalı bıçak, silahlara ait bol miktarda mermi, tarihi eserleri incelemek için kullanılan büyüteç, tarihi eserlerle ilgili CD, 5 bilgisayar, 5 madalyon ve 6 adet tarihi eser aramada kullanılan dedektör ele geçirildi.

Yurt genelinde yeni gözaltıların olabileceği belirtildi.

LABRANDA OPERASYONU
LABRANDA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 13:32:04
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 13:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?