4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Tarihi eser satarken yakalandılar

JANDARMAYA TARİHİ ESER SATMAK İSTEDİLER

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde alıcı kılığına giren jandarma ekiplerine tarihi eser satmak isteyen 2 şüpheli, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Edinilen bilgiye göre; Muğla Jandarma Alay Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şube ekipleri Dalyan Beldesi’nde tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen, uzun süre takip edilen ve ellerinde tarihi eser bulunduğu bilgisine ulaşılan A.A (44), M.A. (48) ve K.B (48) ile irtibata geçti. A.A, M.A. ve K.B ile yapılan pazarlık sonunda 50 parça çeşitli dönemlere ait tarihi para ve 20 adet obje olmak toplam 70 parça tarihi esere karşılık toplam 35 bin dolara anlaşma sağlandı.

Dalyan beldesinde bulunan bir restoranda buluşan tarihi eser kaçakçıları ile buluşan jandarma ekipleri, alışveriş esnasında A.A., M.A. ve K.B. isimli şüphelileri suçüstü yakaladı. Dalyan Jandarma Karakol Komutanlığı’nda ifadeleri alınan zanlılar, Ortaca Adliyesi’nde sevk edildi. Çıkarıldıkları adli makamlarca sorgulanan zanlılardan K.B. serbest bırakılırken, A.A. ve M.A. tutuklanmak Köyceğiz Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

JANDARMAYA TARİHİ ESER SATMAK İSTEDİLER
JANDARMAYA TARİHİ ESER SATMAK İSTEDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 13:02:00
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 14:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?