5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Tarihin canlı tanığı

İlerlemiş yaşına rağmen vatandaşlar tarafından aday gösterilen ve her defasında da seçilen Şaröz, 2014'te muhtarlık görevini bırakacağını açıkladı.

Hasan Şaröz, 65 yıldır Muğla Fethiye Kesikkapı Mahallesi'nin muhtarlığını yapıyor. 7 Haziran 1946 yılında muhtarlığa ilk adımı atan Şaröz, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ilerleyen yaşına rağmen mahalle sakinleri tarafından aday gösterilerek görevine devam etti. Fethiye'nin en yaşlı muhtarı unvanına sahip Şaröz, ilçe protokolü tarafından 2012 yılının muhtarı seçildi.

Fethiye'nin en yaşlı muhtarı da olan Şaröz'ü, plaket vermek için, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve mahalle muhtarları ziyaret etti. İlerlemiş yaşına rağmen misafirlerini ayakta karşılayan Şaröz, bu davranışıyla protokol üyelerini kendisine hayran bıraktı.

"BU BİR TÜRKİYE REKORUDUR"

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, muhtar Şaröz'ün aralıksız 66 yıl muhtarlık yapmasının bir Türkiye rekoru olduğunu söyledi. Çalık, "Türkiye'de yaş haddinin 65 olduğunu düşünürsek Hasan muhtarımız 66 yıl aralıksız muhtarlık yapmıştır. Tarihin canlı bir tanığı olan Hasan muhtarımızı tebrik etmek gerekmektedir. Allah daha uzun ömürler versin. Kendisi yaşayan bir tarihtir. 66 yıl aralıksız muhtarlık yapmak bir Türkiye rekorudur." dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da, Kesikkapu Mahallesi Muhtarı Hasan Şaröz'ün bir istikrar abidesi olduğunu söyledi. Bütün yöneticilerin Hasan Şaröz gibi sorumluluk duygusuna sahip olması gerektiğini anlatan Saatcı, Şaröz için muhtarlığın bir meslekten öte yaşam biçimi olduğunu kaydetti.

MAHALLELİLERDEN KENDİSİNİ ADAY GÖSTERMEMELERİNİ İSTEDİ

7 Haziran 1946 yılında yapılan mahalle muhtarlığı seçiminde Kesikkapu Mahallesi Muhtarı seçilen ve o günden bu yana değişen onlarca hükümete rağmen muhtarlık görevine aralıksız devam eden Hasan Şaröz, kendisini yılın muhtarı seçen herkese teşekkür etti. Kesikkapu Mahallesi'nin 66 yıllık muhtarı Hasan Şaröz verilen ödülle 20 yıl gençleştiğini söyledi.

Şaröz, "Türkiye Cumhuriyetimiz ilelebet yaşasın. 1946 yılından bu yana muhtarlık yapıyorum. 65 yıldır seçmenler devamlı beni muhtar seçti. Kimi zaman karşıma aday çıktı, kimi zaman çıkmadı. Aralıksız olarak muhtarlık yapıyorum. Benim son dönemim. Mahalle sakinlerinden de beni artık aday göstermemelerini isteyeceğim." dedi.

CHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2013 Cumartesi 21:46:39
Güncelleme :5 Ocak 2013 Cumartesi 21:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?