22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Tarım ilacı zehirlemiş

Muğla’nun Dalaman ilçesine bağlı Narlı köyündeki bir alabalık işletmesinde önceki gün 3 milyon yavru alabalığın ölmesiyle sonuçlanan olayın nedeni belirlendi. Olayın meydana geldiği işletmede inceleme yapan İzmir Bornova Veteriner Araştırma Enstitüsü’nün yetkilileri alınan numunelerden elde edilen sonuçları hazırladıkları bir raporla açıkladı. Balıkların tarım ilacı ile zehirlenmesi sonucunda öldükleri belirlendi. 3 bin balığın ölmesiyle sonuçlanan olayla ilgili faillerin belirlenmesi için soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.


Narlı köyünde Mevlüt Yılmaz’a ait alabalık işletmesinde meydana gelen olayla ilgili olarak Dalaman İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri havuzda inceleme yapmış, Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili olarak soruşturma başlatmıştı.


Narlı Köyü’nün Dalaman merkeze en uzak köylerden birisi olduğu ve köyün geçiminin alabalık yetiştiriciliği olduğu açıklandı. Narlı köyündeki alabalık çiftliğindeki balık ölümlerinin nedeni İzmir Bornova Veteriner Araştırma Enstitüsü’nün raporuna göre balıkların tarım ilacı ile zehirlenme sonucunda gerçekleştiği ortaya çıktı. Dalaman Narlı köyündeki Narlı Su Ürünleri Üretim Pazarlama Şirketi’nin 3 milyon yavru alabalığın zehirlenmesi sonucunda yaklaşık 300 bin YTL zararının olduğu tahmin ediliyor.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 12:21:06
Güncelleme :1 Ağustos 2008 Cuma 12:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?