5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Tarlada feci kaza!

KOPAN KOLU DİKECEK HASTANE 3 SAATTE ANCAK BULUNDU

Fethiye'de tarlada çalışırken patoz denilen öğütme makinesine kolunu kaptıran kadının kolunu dikecek hastane 3 saatte ancak bulunabildi.

Edinilen bilgiye göre, Fethiye'nin Kemer beldesine bağlı Çatak köyünde patoz denilen öğütme makinesinde anason hasadı yapan 4 çocuk annesi Makbule Ateş ve eşi Bayram Ateş, hasadın son anına geldiklerinde 48 yaşındaki Makbule Ateş'in gömleği ile birlikte sağkolu patozun kayışına dolandı.

Makbule Ateş'in çığlığı ile birlikte eşi Bayram Ateş, patoz makinesini durdururken kolunun koptuğunu gördüğü eşi için 112 Acil Yardım ambulansına haber verdi. Ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Makbule

Ateş'in kolu da hastaneye getirildi. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan Makbule Ateş'in kopan kolu özel işlemler yapıldıktan sonra soğutuculu bir kutuya yerleştirildi. Kopan kolun yerine dikilmesi için Sağlık Bakanlığı ile temasa geçilirken, 3 saat boyunca Antalya ve İzmir'de kolu yerine dikebilecek hastane arandı. Fethiye Devlet Hastanesi'nde 3 saatlik bekleyişin ardından İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi hastayı kabul etti. Antalya'dan havalanan 112 Acil Yardım ambulans helikopteri önce

Fethiye Devlet Hastanesi'ne indi. Sağkolu kopmuş vaziyetteki Makbule Ateş ile özel bir kutu içindeki kopan kol ambulans helikoptere alındı. Yakınlarının gözyaşları arasında İzmir'e doğru havalanan helikopter, kopan kolun yerine dikilmesi için adeta zamanla yarıştı.

KOPAN KOLU DİKECEK HASTANE 3 SAATTE ANCAK BULUNDU
KOPAN KOLU DİKECEK HASTANE 3 SAATTE ANCAK BULUNDU
KOPAN KOLU DİKECEK HASTANE 3 SAATTE ANCAK BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2011 Cuma 17:32:03
Güncelleme :9 Temmuz 2011 Cumartesi 17:29:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?