5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Tatbikat gerçeği aratmadı

TATBİKAT GERÇEĞİ ARATMADI

Muğla Anadolu Öğretmen Lisesi’nde düzenlenen geniş kapsamlı deprem, yangın ve kaza tatbikatı gerçeği aratmadı. Anadolu Lisesi öğrencilerin de katıldığı tatbikatta her şey gerçeğe uygun yapılırken, sadece gözyaşı eksikti.

Ula ilçesi girişindeki okul bahçesinde gerçekleştirilen tatbikata, Sivil Savunma ekipleri, AKUT Marmaris, Sağlık Müdürlüğü, Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri ile Muğla ve Ula ilçelerinin Belediye itfaiye ekipleri katıldı. Tatbikat, 6,5 şiddetinde bir deprem senaryosu ile başlarken, sirenlerin çalması ile birlikte sınıflarında ders gören öğrenciler okul bahçesine koşuşturdu. Ardından Ula ve Muğla Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri okulun 4. katında kalan öğrencileri itfaiye araçlarının yangın merdivenleri ile kurtardı. Tatbikatın bundan sonraki bölümünde devreye AKUT ve Sivil Savunma ekipleri girdi. AKUT ve Sivil savunma ekipleri, hasar gören binaların altında kalan öğrencileri teknolojiyi de kullanarak yer tespitinin ardından kurtarırken, bir taraftan da itfaiye ekipleri çıkan yangınlara müdahale etti. Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 Acil Servis ekipleri de binaların altından kurtarılan yaralıları taşıdı.

Muğla Bölge Trafik ekipleri, deprem sonrası kaza yapan araçların etrafında önlem alırken, Sivil Savunma Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kaza kırım makineleri ile araçlarda sıkışan öğrencilere zarar vermeden araçtan kurtardı. Tatbikatta son olarak Marmaris AKUT ekipleri Anadolu Öğretmen Lisesi’nin 4’üncü katında mahsur kalan öğrencileri halat yardımı ile sedyeye bindirerek nefes kesen bir operasyonla kurtardı.

ÖĞRENCİLER USTA OYUNCULARI ARATMADI

Muğla Anadolu Öğretmen Lisesi’nde gerçekleşen tatbikatta öğrenciler de rol aldı. Okulun erkek ve bayan öğrencileri, kazada yaralanan, depremde göçük altında kalanların yakını rolünü oynarken, feryat ve gözyaşı dökmeden ağlamaları, tatbikatı gerçeğinden aratmadı.

TATBİKAT GERÇEĞİ ARATMADI
TATBİKAT GERÇEĞİ ARATMADI
TATBİKAT GERÇEĞİ ARATMADI
TATBİKAT GERÇEĞİ ARATMADI
TATBİKAT GERÇEĞİ ARATMADI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2011 Çarşamba 11:59:04
Güncelleme :8 Nisan 2011 Cuma 20:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?