16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Tatilde diyaliz kuyruğu

Fethiye’de ve Türkiye’de bir ilk olarak denenen “Tatilde diyaliz” Türkiye genelinde yoğun talep görmesi nedeniyle rezervasyonlar aylar öncesinden doluyor. Ücretsiz tatil ve ücretsiz diyaliz hizmetini birleştiren firma yetkilileri otel sayısını artıracaklarını belirtiyorlar. Yaptığı girişimle Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Fethiyeli özel bir diyaliz merkezi, tedavi için gelen hastalara tatil imkanı sunuyor. Merkeze gelen hastalar hem diyaliz tedavisi oluyor, hem de konaklama ile birlikte birbirinden renkli tatil imkanlarından yararlanıyor.

Böbreklerin işlevini kaybederek, kanı zararlı atıklardan temizleme görevini yapamaması sonucu oluşan diyaliz hastalığı insanların günlük hayatını büyük oranda kısıtlıyor. Böbrekler görevini tam olarak yapamazsa zararlı maddeler vücutta birikiyor ve kimyasal denge bozuluyor. Bu durumda, başta kalp ve beyin olmak üzere tüm diğer organlar görevlerini yerine getiremez hale geliyor. Böbrekleri işlevini kaybeden hastaların haftada 3 kez diyaliz makinesine bağlı kalarak tedavi edilmesi gerekiyor. Ancak zahmetli ve yorucu olan bu tedavi süreci hastaları psikolojik olarak da yıpratıyor. Bu durumun farkına vararak Fethiye’de ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Fethiye’deki özel bir diyaliz merkezi, hastalarına hem tedavi hem de tatil imkanı sunuyor. 3 yıldızlı 2 oteli ile birlikte hizmet veren merkez, hastalarını hem tedavi ediyor hem de birbirinden renkli tatil aktiviteleri sunuyor. Türkiye’nin herhangi bir yerinden merkeze gelen hastalar tedavinin yanında tatilin keyfini çıkartıyor. 2 ayrı binada 95 odası bulunan merkez’de 21 diyaliz makinesi var. Yaz ayları ile birlikte 145’e ulaşan hasta sayısı refakatçilerle birlikte 300’ü buluyor.


Yeni yapılacak girişimlerle merkezin faaliyet dönemini 12 aya çıkarmayı hedefleyen Diyaliz Merkezi Yetkilisi Nihat Murat “İnsanlara hem tatil hem de tedaviyi bir arada sunmak istedik. Türkiye’de daha önce benzer çalışmalar yapıldı ve yatılı diyaliz merkezleri kuldu. Biz burada tamamen farklı bir çalışma yaparak insanlara tatilin lüksünü ve tedavinin en iyisini sunuyoruz. İnsanlarımız burada hem tedavi oluyorlar hem tatil yapıyorlar üstelik ücretsiz” dedi.


Merkezde tedavi ve tatili bir arada gören vatandaşlarsa merkezden çok memnun olduklarını belirterek buradan gitmek istemediklerini belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2008 Pazartesi 16:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
guray kaya IP: 88.224.104.xxx Tarih : 29.05.2010 15:40:32

ulaşabileceğim irtibat numaranız varmıdır? gsm:0542 773 94 49mail yolu ile de iletebilirsiniz.