15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Tatilde kardeşlerini kaybettiler

Muğla'nın Bodrum ilçesine tatile gelen ve 15 ağustos 2008 tarihinde ortadan kaybolan epilepsi hastası İrlandalı turist Mark O'Neill'den halen haber alınamadı.
Eşi Denise O'Neill (31) ile tatile gelen ağabeyi Brian O'Neill'in (37) beraberinde bulunan kardeşi Mark O'Neill (35) kaldıkları evden ayrılmasının ardından kendisine bir daha ulaşılamadı. Mark O'Neill'in kaybolduğunu ülkelerinde iken duyan bir diğer ağabeyi olan Paul (38) ile babası Dermot O'Neill'de (63) olayın ardından Bodrum'a gelmişti.

Tatillerini geçirdikleri site içerisindeki villanın penceresinden çıkıp gittiği belirtilen İrlandalı turistin bulunması için AKUT Bodrum ekibi de olayın ardından arama çalışması yapmış ancak olumlu bir sonuç alınamamıştı. Bu arada geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili olarak İrlanda Konsolosu Bobby Smyth'de Ankara'dan Bodrum'da geldi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yetkililerle bazı görüşmeler yapan İrlanda Büyükelçiliği, konsolosluk işlerinden sorumlu 2. Katibi Bobby Smyth, Mark O'Neill'in bulunması için polis ve jandarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 1 metre 95 santimetre boyunda ve 85 kilogram ağırlığında olduğunu belirttiği kardeşinin, cadde ve sokaklarda resmini göstererek arayan ağabeyi Brian O'Neill, ise kardeşinin İrlanda'da bir bankadan alınan kredi kartının kaybolduğu günden sonra kullanılıp kullanılmadığının araştırıldığını belirti. Brian O'Neill kartın kullanılıp kullanılmadığı bilgisinin kendilerine ulaşmasının çok önemli olduğunu belirtirken, son gelen bilgilerin kartın kullanılmadığı şeklinde olduğu öğrenildi. Bu arada üzerinde, kaybolduğu ifadesi ile Mark O'Neill'in fotoğrafı bulunan kağıt fotokopi ile çoğaltılarak kentin belirli noktalarında iş yerlerinin camlarına, sokak ve caddelerde duvarlara yapıştırıldı. Pansiyon ve otellerde araştırma yapıldı. Ayrıca İrlandalı aileyi konuk eden Oktay Başyurt'un işletmeciliğindeki otelin çalışanlarından bir gurup, günün belirli saatlerinde arama çalışması yapıyor.


Kayıp İrl2andalı turistin bulunması için İnterpol ile bağlantı kurdukları belirtilen Bodrum Polisi ve diğer güvenlik güçleri çalışmaların sürdüğünü bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 17:58:54
Güncelleme :28 Ağustos 2008 Perşembe 10:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?