4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

TDH haziranda partileşecek!

TÜRKİYE DEĞİŞİM HAREKETİ HAZİRAN'DA PARTİLEŞİYOR

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yönetiminde kurulan Türkiye Değişim Hareketi (TDH), Haziran ayı başında partileşiyor. Parti içi çalışmaları yerinde görmek üzere Muğla'ya gelen TDH Karadeniz Bölge Sorumlusu ve Kurucu Üye Murat Arslan, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı ve TDH Kurucu Üyesi Tayfun Kahyaoğlu ve Karadeniz Kadın Kolları Bölge Sorumlusu Ayşe Hakyemez, Muğla il ve ilçe teşkilatları ile görüş alışverişinde bulundu.

TDH Muğla İl Başkanı Halit Melikoğlu, Teşkilat Başkanı Celal Karakaş, Merkez İlçe Başkanı Hasan Balı, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Türkiye Değişim Hareketi Kurucu Üyesi ve Karadeniz Bölge Sorumlusu Murat Arslan, ülke genelinde bütün il, ilçeler ve beldelerde oluşumları tamamlanma aşamasında olan hareketin Haziran ayı başında partileşeceğini söyledi.

Üç günlük bir çalışma programı için Muğla'da bulunduklarını belirten Arslan, şöyle konuştu: "Muğla'da çok güçlü ve dinamik bir parti yapısı bulduğumuz için çok mutluyuz. 21. yüzyılda Türkiye'yi dünyanın üç büyük ülkesinden biri yapmak için yola çıktık. Sayın Sarıgül'ün çizgisini herkes iyi biliyor. Siyasi tecrübesi ile halk tarafından ilgiyle karşılanan bir lider. Türkiye genelinde bütün illerde, ilçeler ve beldelerde teşkilatın oluşturulması için genel merkez olarak büyük bir çalışma içine girdik. Mart

ayı sonuna kadar partili yetkililerimiz Türkiye'yi karış karış gezecekler. Yapılabilecek bir seçime her an hazır olmak için tüm teşkilatları kurduktan sonra Haziran ayı başında partileşeceğiz. Hareketimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Partililerin gruplar halinde bütün Türkiye'yi dolaştıklarını ifade eden Şişli Belediye Başkan Yardımcısı TDH Kurucu Üyesi Tayfun Kahyaoğlu da, "Türkiye'yi dolaşmaktan çok mutlu oluyoruz. Çünkü, çok güzel bir markayı halkımıza tanıtıyoruz" dedi. Sayın Sarıgül'le 35 yıldır beraber siyaset yaptığını anlatan Kahyaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Biz sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın en demokratik partisini kuruyoruz. Bizim partimizde genel başkan delegeler tarafından değil, tüm parti üyeleri tarafından

seçilecek. Ayrıca üst üste iki dönem partiyi iktidara taşıyamayan genel başkan görevinden ayrılacak. İlk seçimde kontenjanımız yüzde 15, daha sonraki seçimlerde yüzde 10 olacak. Türkiye'nin vitrininde yer alan adaylar için kontenjan az da olsa olmalı. Ancak ilk seçimde kontenjandan seçilen milletvekili, ikinci seçim öncesi mutlaka ön seçime girecek. Bizim partimizde mutlaka ön seçim yapılacak. Türkiye'de liderler demokrasisi var, demokratik bir lider yok. Türkiye Değişim Hareketi'nde her işte başarılı olan

bayanlarımız için yüzde 30 kotamız olacak. Ben bayanların siyaseti erkeklere oranla daha objektif yapacaklarına inanıyorum."

HERKES KENDİ PARASINI HARCIYOR

Harekette yer alanların yaptıkları bütün harcamaları herkesin kendi bütçesinden karşıladığını ifade eden Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Kahyaoğlu, şunları söyledi: "Son günlerde hareketin harcadığı paralar için, 'Bu para nereden geliyor' deniliyor. Bizim hareketimizde herkes harcamasını kendi cebinden harcıyor. Hiçbir il ve ilçe temsilciliklerine genel merkezden para gelmiyor. Bütün teşkilatlar harcadıkları paraları kendi ceplerinden karşılıyor. Ben bile yaptığım bütün harcamaları kendim karşılıyorum.

Bize hiçbir yerden gelen toplu para yok. Siyasette böyle şeylerin olmasını istemeyiz. Biz halka ve Hakk'a hesap veren bir parti olacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 14:24:02
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 00:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?