4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Tekel binası 9 milyona gitti

TEKEL BİNASI 9 MİLYONA SATILDI

Muğla Emirbeyazıt Mahallesi Marmaris Bulvarı üzerinde bulunan Tekel İdare binası ve lojmanı yapılan ihale ile satıldı.

3 bin 646 metrekare alana sahip arazi ve üzerindeki binaları Muğla’nın Bayır beldesinde mermer işletmeciliği yapan Cemil Demircioğlu 9 milyon TL’ye satın aldı.

Muğla’nın en gözde semtinde ve en lüks caddesi üzerinde bulunan Tekel İdare ve Lojmanı Tekel tarafından Ankara’da ihaleye çıkarılmıştı. Muğla Merkez ve Yatağan’daki tesisler için geçici teminat olarak 50 bin TL istenirken, Muğla Merkez, Marmaris Bulvarı üzerindeki Tekel’e ait 3 bin 646 metrekarelik Tekel İdare binası ve lojmanı ihalesini Muğla’nın Bayır beldesinde mermercilik yapan Demircioğlu Mermer sahibi Cemil Demircioğlu kazandı.

Tekel binası için 9 milyon TL ödeyecek olan Cemil Demircioğlu, “Şu anda nasıl değerlendireceğimiz konusunda bir çalışma yapmadık. Muğla’nın en önemli arazisinden birisi. Belediye ile, değişik odalar ile görüşmeler yapıp, en verimli nasıl değerlendirilmesi gerekiyorsa öyle değerlendireceğiz. Önümüzdeki günlerde Muğla Belediye Başkanımızı ziyaret edeceğiz. Bun konuda kendilerinden görüş isteyeceğiz” dedi.

Cemil Demircioğlu, Muğla Üniversitesine bağlı Yatağan Meslek Yüksek Okulu inşaatının tamamlanması için de Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı H. Haşmet Işık ve Yüksek Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı M. Fehmi Özsoy’un da bulunduğu ortamda, Yatağan Meslek Yüksek Okulu inşaatının bir an önce tamamlanması için 10 bin TL’lik bağışta bulundu, Demircioğlu 10 bin TL’lik çeki Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’e verirken, Yüksek Okula yardımlarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

TEKEL BİNASI 9 MİLYONA SATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 10:22:00
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 10:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?