4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Tekel ruhsatları yenileniyor

FETHİYE’DE TEKEL RUHSATLARI YENİLENİYOR

Fethiye’de tütün mamulleri ve alkollü içecek satan esnafların tekel ruhsatı yenileme ve vize işlemleri pazartesi gününden itibaren Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda başlıyor.

Pazartesi günü başlayıp Cuma günü sona erecek olan ve diğer zamanlarda ise Çarşamba günleri yapılacak tekel ruhsatlarının yenileme işlemleri hakkında bilgi veren Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir “Bilindiği üzere geçen yıldan buyana Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonunda tütün mamulleri ve alkollü içecek satanların ruhsatlarının yenilenme işlemlerini federasyonumuz aldı. Bundan sonra tütün mamulü ve alkollü içecek satan bütün esnaflarımızın tekel ruhsat yenileme işlemleri odamızda yapılacaktır” dedi. 18 Ocak Pazartesi günü esnaf odasında başlayıp Cuma gününe kadar beş günlük süre içerisinde ruhsat yenileme işleminin yapılacağını anlatan Soydemir, “Diğer haftalarda her hafta Çarşamba günleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda tekel ruhsatlarının vize işlemleri gerçekleşecektir. Tekel ruhsatı almak isteyen ve yenilemek isteyen bütün esnaf ve sanatkarlarımızın odamıza bizzat müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu işlemin yapılmasında Ziraat Bankası’na yatırılacak olan ücret ise köylerimizde ve beldelerimizde 28 TL, İlçe Merkezimizde ise bu ücret 90 TL’dir. Resturant ve barların ücreti ise 219 TL’dir” dedi.

Soydemir “Vize işlemi yaptıracak olan esnaflarımızdan istenilecek olan belge ise oda kayıt belgesi, vergi levhası, eski ruhsat, bankaya yatırılan paranın makbuzu ve sicil belgesi gerekmektedir. Yeni kayıt alacak olan esnaflarımızdan istenilecek belgeler ise bir adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah belgesi, sabıka kaydı, vergi levhası, oda kayıt belgesi ve sicil belgesi, bir adet dosya ve belediyeden işyeri açma ruhsatı istenmektedir” Dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 13:21:01
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 19:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?