4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

TEKEL'in davası ülkenin davasıdır!

MADEN VE ENERJİ İŞÇİLERİNDEN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Ankara'da, uzun süredir özlük hakları ve işyerleri kapatıldığı için başka işyerlerine yerleştirilmek istenen Tekel işçilerine Yatağan'daki Maden ve Enerji işçileri destek verdi. Maden ve enerji işçileri, sabah vardiyası öncesi saat 08.00-10.00 arasında iki saat iş bırakma eylemi yaptı.

Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun almış olduğu karar sonrası Maden ve Enerji İşçileri Santral ve GELİ (Güney Ege Linyit İşletmeleri) önünde geçen hafta yaptıkları bir saat iş bırakma eyleminin ardından bugün de iki saat iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Türk-İş Muğla İl Temsilcisi ve Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Tes-İş Sendikası yetkilileri, santral ve GELİ önünde gerçekleşen eylemde Tekel işçilerinin mücadelesinde onların yanında olduklarını ifade ettiler ve her Cuma iş bırakma eylemini birer saat uzatarak eylemlerine devam edeceklerini açıkladılar.

Güney Ege Linyit İşletmeleri (GELİ) önünde gerçekleşen eylemde, Türk-İş İl Temsilcisi ve Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin bir açıklama yaptı. Girgin, "Kimi direnişler vardır, içinde bulunduğu ortamda amaçlandığından daha büyük kazanımların önünü açar. Tekel direnişi de böyle olmuştur. Tekel işçilerinin meşru ve haklı eylemlerinin tüm toplum kesimlerinden destek bulmasının ve iz bırakmasının nedeni AK Parti hükümetine karşı biriken öfkenin akacak bir kanal bulmasındandır" dedi.

Maden işçileri olarak her zaman Tekel işçisinin yanında olacaklarını anlatan Süleyman Girgin, şöyle konuştu: "Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Sıranın bize geleceğini gazetelerden öğreniyoruz. Onun için diyoruz ki Tekel'in davası ülkenin davasıdır. Tekel kavgası hepimizin kavgasıdır. Tekel kazanırsa biz de kazanacağız. Bunun için nerede olursak olalım, mücadelenin içinde olalım."

Yatağan Termik Santrali önünde toplanan Tes-İş Sendikası yöneticileri ve sendikaya bağlı işçiler iki saat iş bırakma eylemi yaparak hükümeti protesto ettiler ve Tekel işçilerine destek verdiler. Maden ve Enerji işçileri, iki saat iş bırakma eyleminin ardından iş başı yaptılar.

MADEN VE ENERJİ İŞÇİLERİNDEN İŞ BIRAKMA EYLEMİ
MADEN VE ENERJİ İŞÇİLERİNDEN İŞ BIRAKMA EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 11:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?