5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Tekne pansiyon!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, mavi yolculuk için kullandığı ahşap gulet teknesini, iskeleye bağlayarak pansiyon haline getiren İbrahim Öztop ilgi odağı oldu

Bodrum’un Gündoğan Beldesi’nde restoran işletmeciliği ve yat kaptanlığı yapan evli ve 1 çocuk babası 47 yaşındaki İbrahim Öztop, 8 yıl önce 30 metre uzunluğunda 8 kamaralı ahşap bir gulet yaptırarak, mavi yolculukta kullanmaya başladı.

Yıllarca Gökova’nın cennet koylarında müşterilerini gezdiren Öztop, sıkıntılı geçen sezonlarda alternatif turizm arayışına girdi. Öztop, bu yıl 1 Mayıs’ta ’Demirbey’ adlı guletini Gündoğan Koyu’ndaki Boncuk Restoran’ın iskelesine bağlayarak, pansiyon olarak kullanmaya başladı.

Kamaralarında televizyon, klima, duş ve tuvalet bulanan pansiyon-yat oldukça ilgi gördü. Öztop, internet ve gazetelere verdiği reklamlar sayesinde iki gün içerisinde 3 haftalık rezervasyonu tamamen doldurdu.

KİŞİ BAŞI 80-130 TL

Sezonuna göre tam pansiyon kişi başına 80-130 lira arasında değişen fiyatlarla yatı pazarlayan Öztop’a yerli turistler kadar yabancı acenteler de müşteri göndermek için sıraya girdi.

Teknede, iki kaptan, bir gemici, bir ahçı ve iki servis elemanı görev yapıyor. İbrahim Öztop, pansiyon-yat fikrine herkesin çok çabuk alıştığını söyledi.

İŞADAMLARINDAN DA TALEP OLDU

Öztop, yerli ve yabancı turistlerin yanısıra Bodrum’a günübirlik iş için gelen işadamlarının da teknede konaklamayı tercih etmeye başladığını, hatta küçük gruplar halinde 2-3 günlük toplantılar düzenlemek isteyenlerin de telefonla bilgi aldıklarını söyledi.

...
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2011 Pazar 13:26:34
Güncelleme :21 Ağustos 2011 Pazar 13:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?