15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Tekneler denize böyle indiriliyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde İçmeler bölgesinde bulunan tersanelerde yapılan lüks tekneler, kızaklar üzerinde sahile indirilirken, elektrik kesintisinin yanı sıra yol araç trafiğine kapanıyor.

Teknelerin büyüklüğüne ve yapıldığı tersanenin denize olan uzaklığına göre bazen bir günü geçen çalışma sonunda sahile indirilerek Ege'nin suları ile buluşmaya hazır hale geliyor.

Teknelerin sahile indirilmesinde ortaya çıkan görüntüler, Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği İstanbul'u kuşatmasında, gemilerin kızaklar üzerinde hareket ettirilmesini akla getiriyor.

Bölgede son olarak "Princess Karia 2" adlı, 33 metre boyunda 7 metre 40 santimetre eninde ve 6 kabinli, 150 tonluk teknenin sahile indirilmesi yine bazı olumsuzları beraberinden getirdi. Teknenin, yapıldığı tersaneden yaklaşık 600 metre yol kat edilerek denize indirileceği yere getirilmesi sırasında özellikle trafikteki aksama dikkat çekti. Bu arada elektrik tellerine takılmaması için tekne üzerinde iki kişi ellerindeki tahtalarla telleri yukarı doğru kaldırmakla uğraştı.

Sevil Denizcilik tarafından yapılan Prenses Karya isimli ahşap teknenin kızaklar üzerinde götürülmesi sırasında, bir tur otobüsünde o bölgedeki bir otele giden yabancı turistler uzun süre yolun açılmasını bekledi. Turistler şaşkın bakışlarla teknenin yolculuğunu izledi.

Sevil Denizcilik ortaklarından Tunç Öner "Deniz kıyısında olmayan tersanelerde yapılan tekneler zorlu bir yolculuğun ardından denize indiriliyor. Elektrik hatlarının yer altına alınmasını istiyoruz. Bu konuda ilgili kurumlarla her türlü iş birliğine hazırız. İleri ki senelerde inşallah bu dertten kurutulacağız. Elektrik kesintisi diğer atölyelerde önemli ölçüde bir iş kaybına neden oluyor. Ayrıca yoldan geçisi sırasında trafikte de aksamalar oluyor" dedi.

Şirketin kendi filosu için yaptırdığı 4. tekne olan Prencess Karia 2'nin Avrupa standartlarında, her tülü konfora sahip olduğu ve VIP charter olarak kullanılacağı bildirildi.

TELLER YER ALTINA İNECEK
Turizmin önde gelen merkezlerinden Bodrum'da yat sektöründe, teknelerin denize sahile götürülürken yaşanan elektrik telleri konusunda yaşanan sıkıntının giderileceği bildirildi.

Konu ile ilgili MEDAŞ Muğla Müessese Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, esnafla işbirliği yapılarak sorunun giderilmesi noktasında çalışmalar yapılacağı kaydedildi. Malzeme temininin kurumca temin edileceği ifade edilirken, özellikle elektrik hatlarındaki tellerin sıkıntı yaşattığı kısımlarda gerekenin yapılması için gerekli mevzuatlar yerine getirilerek 2008 yılı içerisinde çalışma başlatılmasının planlandığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 19:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?