4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Termik santralden yeşil harekat!

TERMİK SANTRALDE AĞAÇ DİKME KAMPANYASI

Yeniköy Termik Santralı Genel Müdürlüğü tarafından küresel ısınmaya karşı bilinçlendirme ve iklim değişikliğini yavaşlatmaya katkıda bulunmak için “Benim de Dikili Bir Ağacım Var” sloganıyla ağaç dikme kampanyası başlattı.

Küresel ısınma, tabiatın dengesinin bozulması karşısında insanlık olarak herkesin geleceğini tehdit eder hale geldiği bu çağımızda, insanlığa sunulmuş olan çeşitli nimetlerin dengeli bir şekilde kullanılması, kaynakların israf edilmemesi ve huzur dolu bir dünya için çaba harcanması büyük önem taşımakta ve bu konuda toplumun her bireyine görevler düşüyor.

Kampanya YEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Serdar Toprak, İşletme Müdürü Recep Çıtlak, Enerji Bir-Sen Muğla İl Temsilcisi Gürkan Kaya, YEAŞ personeli ve TEK İlköğretim Okulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplumda çevre bilincini oluşturan anlayıştan yola çıkarak YEAŞ Genel Müdürlüğü’nün sosyal sorumluluk kampanyası çevresinde ağaç dikme çalışmaları ile katkıda bulunmayı amaçlayan personellerinin bu etkinliği, yaşadığımız çevrenin yeşillenmesi, kuraklığa çare olması, dünyanın akciğeri kabul edilen ağaçların sayısını artırmaya yönelik hedefler doğrultusunda TEK İlköğretim Okulu öğrencilerinin ve YEAŞ personellerinin katkılarıyla da gerekli ilgiyi gördü.

YEAŞ’ta düzenlenen ağaç dikme gününde ormanların yok edilmesine karşı verilen mücadelenin bir parçası olarak bin 500 adet zeytin ağacı, 500 adet çam fıstığı ağacı ve 2 bin 500 adet de çeşitli meyve ağaçları olmak üzere toplam 4 bin 500 adet ağaç YEAŞ Santral Sahası ve Sosyal Site içerisinde toprakla buluştu.

TERMİK SANTRALDE AĞAÇ DİKME KAMPANYASI
TERMİK SANTRALDE AĞAÇ DİKME KAMPANYASI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 11:40:02
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 14:25:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?