16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Teröre lanet yürüyüşü

Muğla'da Atatürkçü Düşünce Derneği önderliğinde teröre lanet yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılan yaklaşık 2 bin kişi son günlerde yaşanan terör olaylarını protesto etti.


Atatürkçü Düşünce Derneği Muğla Şubesi öncülüğünde CHP, DSP, İP, Tabipler Odası, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye Muhtarlar Derneği Muğla Şubesi, Eczacılar Odası, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Mimarlar Odası, Türkiye Gençlik Birliği oluşumunun katılımıyla gerçekleştirilen "Şehitleri Anma ve Terörü Lanetleme Eylemi" Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na siyah çelenk bırakılarak başladı. Muğla Milletvekillerinden sadece Fevzi Topuz'un katıldığı etkinlikte
İstiklal Marşı okunarak saygı duruşunda bulunuldu.


Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı, "Ne ABD, Ne AB Tam Bağımsız Türkiye", "Her Türk Asker Doğar" ve "Hepimiz Atatürk'ün askerleriyiz" sloganlarının atıldığı yürüyüşte, katılımcılar adına ortak açıklama CHP Muğla İl Sekreteri Av. Cüneyt Özbayır tarafından okundu. Açıklamada, "Bu gün de isyanımız dorukta. Yüreklerimiz yanarak şehitlerimizi anmak, terörü bir kere daha lanetlemek için buradayız. Kahraman evlatlarımızın manevi huzurunda saygı ile eğiliyor, PKK ile birlikte arkasındaki karanlık güçleri binlerce kere lanetliyoruz. Bu gün Muğla'mız ve ulusumuz tek vücut ve tek yürektir. Şehit ananelerinin yüreğini yakan acı, evlerine düşen ateş, bizim de yüreğimize düşmüştür. Acılı ve öfkeliyiz. Ancak bu öfkemizi Kürt vatandaşlarımıza değil, teröre yataklık eden ikiyüzlü Talabani ve Barzani'ye, Irak işgali ile kukla Kürt yönetimine hamilik, PKK'ye koruyuculuk eden ABD'ye, Bush yönetimine yöneltmeliyiz" denildi.


Teröre lanet yürüyüşü için Marmaris'ten Ankara'ya kadar yürüyecek olan Efe Adnan Yamanlar, şehitlerin unutulduğu gün öldüklerini belirterek, bu amaçla sürekli etkinlikler düzenleyeceğini söyledi. Bir hafta sonra Marmaris'ten Ankara'ya yürüyeceğini dile getiren Adnan Yamanlar, "Yürüyüşümün birçok amacı bulunmaktadır. Ülkemizin birlik ve beraberliğini zedelemeye çalışan güçlere karşı bir başkaldırıdır. Bu yürüyüşte ayaklarım ve kollarım, mayınlara basarak uzuvlarını kaybetmiş gazilerimize, gözlerim Genelkurmay Başkanından, 'Paşam gözlerimi geri istiyorum' diyen gazimize armağanım olsun. Benim gözlerim istenirse onların gözleridir. Yürüyüşüm, oynadığım zeybek dansım umarım zor şartlarda görev yapan bütün polislerimize ve askerlerimize moral olur" diye konuştu.


Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise konuşmasında, "Yüreğimize ateş düştü. Bütün şehitlerimizin acısını içimizde hissediyoruz. Türkiye'nin başı sağolsun. Bütün şehitlerimizin ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne baş sağlığı diliyorum. Birlik ve dayanışma gücümüzü ortaya koyarak bu zorlu sürecin de üstesinden gelecek güce sahibiz. Bizi yıpratmak isteyen, kendimize olan inancımızı ve gücümüzü zayıflatmak isteyen hiçbir dış güç ve onun yerli işbirlikçisi bu hedefine ulaşamayacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 18:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?