4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Teyze katili tutuklandı

TEYZE KATİLİ YEĞEN TUTUKLANDI

Muğla’nın Ortaca ilçesinde teyzesinin boğazını keserek öldüren yeğen tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bilindiği gibi; Ortaca’da önceki gün meydana gelen olayda eşinden ayrı olarak yeğeni O.G. ile birlikte yaşayan Rahime Peker (57) evinde boğazından kesilerek öldürülmüş şekilde bulunmuştu. Olayın ardından Peker’in ayrı yaşadığı eşi gözaltına alınmış ve olaydan sonra kayıplara karışan cinayet zanlısı yeğen O.G’nin (32) bulunması için çalışma başlatılmıştı.

Cinayetin ardından İstanbul’a giden ve İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne tedavi olmak için gittiği tespit edilen O.G., İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyonla gözaltına alınmış ve dün akşam saatlerinde Ortaca’ya getirilmişti.

Polisin geniş güvenlik önlemleri altında Ortaca Adliyesine getirilen O.G., sorgulandığı adli makamlarca tutuklanarak Muğla Kapalı E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Bu arada; sorgusunda suçunu kabul eden O.G’in ifadesinde ; “Teyzem beni evden atmak istiyordu. Eğer evden gitmezsem, polise şikâyet edeceğini, hatta ‘tecavüz etti’ diye polise bildireceğini söyledi. Bana çok ağır hakaretler etti. Bende gece saat 01.30 sıralarında uyurken boğazını keserek öldürdüm. Sonra Ortaca’dan ayrıldım” diyerek olayı anlattığı öğrenildi.

NASIL YAKALANDI?

Cinayet zanlısının yakalanmasıyla ilgili olarak Ortaca Emniyet Müdürlüğü yapılan açıklama, “Teyzesi Rahime Peker’in boğazını keserek öldürülmesi olayı ile ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nce olayın faili olduğu tespit edilen firari O.G.’nin yakalama çalışmaları başlatılmıştır. O.G.’ye ait telefon numarası tespit edilerek, iletişimin tespitine, dinlenmesine, kayda alınmasına ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi hususunda Ortaca Sulh Ceza Mahkemesi’nden alınan bir karar çıkartılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli O.G. 28 Ağustos 2010 günü saat Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yattığı tespit edilmiş, İstanbul İli Bakırköy Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile yapılan operasyon sonucunda şüpheli O.G. Bakırköy’de bulunan hastanede göz altına alınarak yakalanmıştır. Ayrıca şüpheli O.G. 2004 yılında İzmit-Gölçük’te adam öldürmek ve 6136 S.K. muhalefet suçundan yakalanarak hakkında gerekli adli işlemler yapılmış ve gerekli cezasını çektikten sonra adli makamlarca serbest bırakılmıştır” denildi.

TEYZE KATİLİ YEĞEN TUTUKLANDI
TEYZE KATİLİ YEĞEN TUTUKLANDI
TEYZE KATİLİ YEĞEN TUTUKLANDI
TEYZE KATİLİ YEĞEN TUTUKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2010 Pazar 12:11:01
Güncelleme :29 Ağustos 2010 Pazar 12:35:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?