4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

TİGEM arazilerini kiraya verdi

DALAMAN TİGEM ARAZİERİNİ KİRAYA VERDİ

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Dalaman Tarım İşletme Müdürlüğü bünyesinde bulunan bin 210 dönüm arazi açık artırma usulü ihale ile kiraya verdi.

Açık arttırma usulü yapılan ihalenin komisyon heyetinde Ziraat Mühendisi Engin Paslı, Bitki Şube Şefi Ahmet Hamdi Yücel ve Ticaret Şefi Bülent Öztürk ile Muhasebe Servisi’nden Selahattin Arslan yer aldı.

Ticaret Odası Salonu’nda gerçekleşen açık attırma usulü ihaleye, teminatlarını yatıran iki şirket katıldı. Kiraya verilen araziler ise 170 dönümlük tek parti ve diğer bin 40 dönümlük arazi ise 3 parti üzerinden ihaleye çıkarıldı. İhaleye çıkarılan 4 parça arazinin ihalesini Han Tarım Limitet Şirketi kazanırken; 170 dönümlük arazı 7,5 aylığına, diğer bin 40 dönümlük 3 parti araziyi ise10 aylığına kiraya verildi.

Dalaman TİGEM’den açık artırma usulü ihale ile 4 parti araziyi kiralayan Han Tarım Limitet Şirketi yetkilisi; “Han Tarım Limitet Şirketi ihracata dönük ve üretim yapan bir şirkettir. Kiraladığımız arazilere de bitkisel olarak kavun, karpuz ve marul ekeceğiz. Günün şartlarına göre de patates ve soğanda ekebiliriz. Kiraladığımız arazileri en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz” dedi.

Dalaman TİGEM’den ihaleyle ilgili olarak yapılan açıklamada ise, “Kiraya verilmek istenilen arazilerin kiralanmasının amacı bölgede iş istihdamını sağlamak, toprağın değişik bitkisel türlerinin ekilip, atılacak değişik organik ve sunni gübreler ile toprağın kuvvetlenmesini gerçekleştirmektir” denildi.

DALAMAN TİGEM ARAZİERİNİ KİRAYA VERDİ
DALAMAN TİGEM ARAZİERİNİ KİRAYA VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 08:49:04
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 13:59:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?