5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Tıp Fakültesi bu yıl öğrenci alacak

MUĞLA TIP FAKÜLTESİNE ÖĞRENCİ KABULÜ YAPILIYOR

Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi, kuruluşundan beş yıl sonra ilk defa 2011-2012 öğretim sezonunda öğrenci kabulüne başlıyor. Muğla Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mansur Harmandar, Tıp Fakültesi hocalarının Devlet Hastanesi'nde görev yapacaklarını ve fakülteye öğrenci kabul edeceklerini açıkladı.

Muğla Üniversitesi 17. Bahar Şenlikleri programı hakkında bilgi veren Muğla Üniversitesi Rektörü Harmandar, Tıp Fakültesi ile ilgili gelişmeleri de anlattı. Rektör Harmandar, YÖK'ün, Tıp Fakültesi'ne öğrenci kabul edebilmek için Temel Bilimlerin her biriminde en az bir hoca bulunması şartı getirdiğini söyledi. Daha önce de hastane şartı getirildiğini hatırlatan Harmandar, şöyle konuştu: "Temel Bilimler hocalarımız hazır. Burada sorunumuz yok. Bu arada Muğla Valiliği ile de anlaştık ve Tıp Fakültesi Dekanlığı ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında protokol yapıldı. Bu protokol gereği tıp hocalarımız Devlet Hastanesi'nde polikliniklerde görev yapacaklar. Böylelikle önümüzdeki 2011-2012 öğretim yılı için bu sene öğrenci kabul edebileceğiz. Bu durum Tıp Fakültesi'nin kendi hastanesinden vazgeçtiği anlamına gelmemeli. 500 dönümlük arazimiz var. Tıp Fakültesi gelişmeye açık olarak hastanesi ve öteki birimleri ile burada inşa edilecek" dedi.

YABANCI ÖĞRENCİLER GELİYOR

Rektör Prof. Dr. Harmandar, üniversitenin gelişmesi ile ilgili açıklamada bulunurken göreve geldiği günden bu yana 133 etkinlik sergilediklerini söyledi. Etkinliklerin öğrencilerin gelişmesi için çok önemli olduğunu belirten Harmandar, şöyle konuştu: "Ayrıca, uluslar arası yayınlara da önem veriyorum. Yayın sayımızın artırılması için arkadaşlarımızdan gerekli hassasiyeti göstermelerini istedim. Bu arada bu sene üniversitemizin her bölümüne yabancı öğrenci kabul ediyoruz. İlk etapta yabancı diller, turizm ve mühendislik bölümlerimize yabancı öğrenci alacağız. Bunun için Yunus Emre Vakfı ile anlaşma yaptık"

HUKUK FAKÜLTESİ AÇILIYOR

Rektörlük seçiminde vaat ettiklerini imkanlar ölçüsünde yerine getirme çabası içinde olduklarını belirten Rektör Prof.Dr. Harmandar, yeni fakülte ve yüksek okullar için Senato kararlarının alındığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Akdeniz Medeniyetler Enstitüsü ile Muğla Merkez'de Hukuk Fakültesi, Fethiye'de turizm ağırlıklı İşletme Fakültesi ve Kavaklıdere'de ve Bodrum'da iki yüksek okul açılması için Senatomuzdan karar çıkardık ve bu kararı YÖK'e gönderdik. YÖK, Kavaklıdere'de Mermercilik,

Bakırcılık ve Ormancılık programlarına sahip Yüksek Okul ile Bodrum'da Denizcilik Yüksek Okulu'na onay verdi."

Mimarlık Fakültesi'nin de daha önce YÖK tarafından kabul edildiğini belirten Prof.Dr. Harmandar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu fakültemizin kadrosu da çıktı. Kadro için gerekli alanı yaptık. Başvurular gelmeye başladı. Ancak, hâla bir binamız yok. Biz şu an Kız Meslek Lisesi'nin bulunduğu tarihi binanın Milli Eğitim'den üniversitemize devrini istedik. Mimarlık bu binaya yakışıyor. Bu konuda ilgililerin hassasiyetini bekliyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2011 Pazar 14:31:03
Güncelleme :2 Mayıs 2011 Pazartesi 01:34:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rahsan IP: 212.175.130.xxx Tarih : 4.05.2011 16:23:07

 Doğruluk derecesini bilmiyoruz ancak alınacak  TIP öğrencilerinin  EĞİTİMLERİNİ  İZMİR 9 EYLÜL TIP FAKÜLTESİNDE GÖRECEKLERİNİ HARİCEN ÖĞRENDİK. Durum böyle ise  MUĞLA'ya Tıp  fakültesi  açılmış diyemeyiz.Öğrenci başka ilde eğitim görecekse Muğla Tıp fakültesine niye kayıt yaptırsın ki.HAKSIZMIYIM