4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Tokat’tan damacana uyarısı!

BAŞKAN TOKAT’TAN DAMACANA UYARISI

Muğla’nın Milas ilçesinde Belediye Başkanı Muhammet Tokat, vatandaşlardan damacana sular konusunda bayilerin depozito almaya çalıştığı yönünde çok sayıda şikayet geldiğini belirterek bu konuda halka uyarıda bulundu.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, son zamanlarda damacana su konusunda vatandaşlardan çok sayıda şikayet gelmesi üzerine bir açıklamada bulundu.

Tokat: “Bayiler tarafından damacana su başına vatandaşlardan depozito istendiği yönünde şikayetler geliyor. Böyle bir depozito alınması doğru değil. Vatandaşlarımız kesinlikle vermesin. Ayrıca eski damacanaları da almasınlar” dedi.

Tokat, Milas Belediyesi Labranda Su İşletme Müdürlüğünün halkı yeni uygulamalar hakkında bilgilendirmek amacıyla açıklama yaptığını belirtti. Tokat, “Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının ilgili tebliği gereğince 2010 yılı Ocak ayı itibariyle 19’litrelik damacanalarda Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın üretim izin, tarih ve numaraları ile gıda maddeleri ile temas eden madde ve malzemelerde bulunacak sembol olan kadeh ve çatal işareti bulunmayan damacanalarla, uzun süre kullanılarak ekonomik ömrünü tamamlamış damacanalara Milas Belediyesi Labranda Şu İşletmesi Müdürlüğü’nce dolum yapılmayacaktır” şeklinde konuştu.

“Bundan sonra 19 litrelik damacanaların altında gıda ile temas eden madde ve malzemelerin diğer madde ve malzemelerden ayrılabilmesi için sembol ve işaretin olması mutlaka zorunludur” diyen Tokat, şöyle dedi: “Tüketicilerimizin kullanacakları 19 litrelik damacana suyun altında kabartmalı olarak bulunması gereken sembol “kadeh” ve “çatal”dır. Sembolün yanı sıra birlikte damacanayı üreten fabrikanın üretim tarihi ve ruhsat numarası da bulunacaktır. Ayrıca hijyen kurallarına uygun doğal kaynak suyu tüketilebilmesi için bilinçli tüketicilerimizin 19 litrelik polikarbonat damacanalarını üzerinde mutlaka kapağı sıkıştıran emniyet bandı olmasına, dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu önemli konu ile ilgili olarak Milas Belediyesi Labranda Su İşletme Müdürlüğümüzce, su bayilerimize 2008 yılı Mart ve Temmuz aylarında gerekli tedbirleri almaları hususunda iki kez tebliğ yapılmış ve fabrikamız tarafından su satış fiyatlarındaki ıskontolar arttırılarak gerekli maddi destek sağlanmıştır. Bu yüzden tüketicilerimizin ikinci bir depozito ödemelerine de gerek bulunmamaktadır”

BAŞKAN TOKAT’TAN DAMACANA UYARISI
BAŞKAN TOKAT’TAN DAMACANA UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 11:46:01
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 21:12:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?