4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Toki okulu ağaçlandırılıyor

TOKİ OKULU AĞAÇLANDIRILIYOR

8 Eylül 2008 tarihinde eğitim öğretime başlayan TOKİ Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz İlköğretim Okulu’nun 11 bin metrekare olan bahçesi Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde ağaçlandırılıyor. Okul Çevre Kulübü tarafından yapılan bir organizasyonda okul bahçesine 145 adet ağaç ve süs bitkisi dikildi.

Okulun ağaçlandırılması için yapılan çalışmaya Kötekli Muhtarı Mehmet Baştuğ, Okul Müdürü İdris Kömürcü, okula ismi verilen Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz’ın babası Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Bayram Coşkun, okul öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Okulun 11 bin metrekarelik alan üzerine yapıldığını ve 24 derslikten oluştuğunu belirten TOKİ Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz İlköğretim Okulu Müdürü İdris Kömürcü, Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde okul Çevre Kulübü öğrencileri tarafından bu etkinliğin gerçekleştirildiğini söyledi.

Okul bahçesine dikimi yapılan çam, akasya, sedir gibi ağaç fidanları ve süs bitkilerinin Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Belediyesinden sağlandığını ifade eden Kömürcü, “Öğrencilerimizin bir fidan dikerek ağacı sevmeleri ve korumaları, ormanlarımızın önemini anlamaları ve çevreye duyarlı olmaları açısından bu ağaç dikme etkinliği çok önemli. Bizlere fidan ve dikimi için gerekli malzeme ile insan gücünün kazandırılmasında destek veren bütün kurumlarımıza okulum adına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca etkinliğimize bizzat katılarak gelen ve her konuda yanımızda olan Kötekli Muhtarımız Mehmet Baştuğ’a, Şehit Aileleri Derneği Başkanımız Mehmet Yılmaz’a, okul aile birliği üyelerimize, öğretmen ve öğrencilerimize de emekleri için teşekkür ediyorum” dedi. Kötekli Muhtarı Mehmet Baştuğ’da eğitime destek vermenin çok kutsal olduğunu belirterek, hayırsever vatandaşları okula katkı sağlamaya çağırdı. Oğlunun isminin verildiği bir okulda bu tür güzel etkinliklerin kendisini çok duygulandırdığını belirten Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz’da, katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

TOKİ OKULU AĞAÇLANDIRILIYOR
TOKİ OKULU AĞAÇLANDIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2010 Salı 15:38:00
Güncelleme :30 Mart 2010 Salı 15:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?