16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

TOKİ'de teslimatlar başladı

Muğla Kötekli Mevkiinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan 880 adet konutun teslimatları başladı. 

Yaklaşık iki yılda tamamlanan TOKİ evleri, 84 metrekarelik 208 adet sosyal konut olmak üzere 116 ve 144 metrekarelik evlerden oluşuyor. 30 Ocak 2006 tarihinde temeli atılan TOKİ evlerinin çevre düzenlemesi ve arıtma tesisi ile cami, İlköğretim Okulu ve alışveriş merkezi de tamamlandı. 

Sözleşmeye göre, 2008 Haziran ayının sonuna kadar süresi bulunan 880 adet TOKİ evlerinin 100 adedi Muğla Belediyesi'ne altyapı hizmeti karşılığı verildi. Muğla Belediyesi 100 adet sosyal konutları ihale yolu ile satışına başlamış ve bunlardan 16 tanesini satmıştı. Toplu Konut İdaresi tarafından 780 adet konutun teslimatları bir ay içinde tamamlanacak. TOKİ'den ev alan vatandaşların, Muğla Ziraat Bankası'na KDV miktarını yatırdıktan sonra, projenin müşavir firması Koltek Müşavirlik A.Ş. tarafından şantiyede teslimatlar yapılıyor. Teslimatlar DG-1A, DG-1B ve DG-2A bloklarından başladı. En son teslimatı yapılacak bloklar ise K2-20 ve K2-23 blokları olacak. 

144 metrekarelik binalardan başlanan teslimatlarda hak sahipleri gerekli evrakları verdikten sonra konutlarına giderek odaları gezdi. İlk teslimatı alan Taner Türkmen, "Konutu ki yılda teslim aldım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 4 katlı olmasına rağmen günün şartlarında lüks sayılabilecek konutlar. İçinde asansörü de var. Mutfak ve banyo bölümlerinde küçük değişiklikler yapılabilir" dedi. 

TOKİ konutlarının iki bloğunda ortak kapıcı bulunurken, yangın acil alarm sistemi, 14'er tonluk iki su tankı, doğalgaz ve kömür yakıtının kullanılabileceği petekli ısıtma sistemi, cami, alışveriş merkezi, İlköğretim Okulu, arıtma tesisi ve yeşil alanlar bulunuyor. 

Muğla Kötekli mevkiinde yapımı tamamlanan TOKİ evlerinin teslimat törenine Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da gelmesi bekleniyor. 23 Nisan'da Muğla'da başlayacak olan 6. Üniversiteler Oyunlarının açılışını yapması beklenen Başbakan Erdoğan'ın, aynı gün Bodrum'da açılışlara katılması ve ardından da TOKİ'de vatandaşlara tapu dağıtımının yapması bekleniyor. 

 

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 09:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?