22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Trilyonluk yolsuzluk operasyonu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen trilyonluk yolsuzluk operasyonunda aralarında eski İlçe Tarım Müdürü ve kooperatif başkanları ile görevli memurlarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, yerel bir gazetede yayınlanan haber üzerine harekete geçen Fethiye Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 10 aydır yaptıkları takip ve incelemeler sonucunda Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü'nde üreticilerden alınan paraların hesaplara kaydedilmediğini ve bu yolla "devlet yolsuzluğu" yapıldığını tespit ettiler. İncelemelerini derinleştiren polis ekipleri operasyon başlattılar. Bu sabah saat 06.00'da başlatılan operasyonda yolsuzluğa adı karışan eski İlçe Tarım Müdür Müdürü A.K., Çaykenarı Süt Üreticileri Birliği Başkanı A.C., Fethiye Süt Üreticileri Birliği Başkanı T.T., Veteriner Hekim H.T., Çaykenarı Süt Üreticileri Birliği Kooperatifi Yöneticisi O.U. ile birlikte İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli 3 memur gözaltına alındı.


Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü belgelerinde inceleme yapan dedektifler yolsuzlukların, Fethiye ve köylerinde bulunan üreticilerin doğrudan gelir desteği paralarının ödenmemesi, büyükbaş ve küçükbaş hayvan sevkıyatında usulsüzlük, süt üreticileri birliği kurarak devlet desteği ödemesini zimmete geçirmek, sera ürünlerinde yerinde satış yaparak döner sermayeyi zarara uğratarak bu parayı zimmete geçirmek, fidan destekleme projelerinde vatandaştan alınacak dosya ücretini fazla almak şeklinde
gerçekleştirildiğini tespit ettiler.


Fethiye ve köylerinde devam eden operasyonun genişleyeceği ve çok sayıda kişinin gözaltına alınabileceği açıklandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 14:54:02
Güncelleme :21 Ekim 2008 Salı 17:54:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?