5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Tur otobüsü devrildi: 13 yaralı

TUR OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 13 YARALI

Dalaman-Muğla karayolu Kocabel mevkiinde meydana gelen ve turistleri taşıyan tur otobüsünün devrilmesi sonucu 13 turist çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar Köyceğiz ve Ortaca Devlet Hastaneleri’nde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İsmail Yüzügüleç (55) yönetimindeki 48 UL 161 plakalı tur otobüsü Ortaca’ya bağlı Dalyan beldesinden aldığı 18 Hollandalı turistle birlikte Bodrum’a gitmek üzere yola çıktı. Dalaman-Muğla karayolu Kocabel mevkiinde aşırı yağış nedeniyle otobüs kayganlaşan zeminde kayarak yoldan çıktı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü yolun kenarındaki kayalıklara çarparak durabildi. Kazada otobüs şoförü İsmail Yüzügüleç ve rehber Koray Türker’in yanı sıra Hollanda’lı turistler Jw Wisse, Leile Boeker, Nikita Modelerk, AR Franse, Stay Walser, E.Lavm De Visser, Marjokin, Toss Cphm, Drüvers Memssem ve Mariyen Rose yaralandı.

Kaza sonrası Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman’dan gelen 112 Acil servis ambulansları yaralıları Ortaca Devlet Hastanesine sevk etti. Ortaca Devlet Hastanesi Acil servisinde yaralı turistlere ilk müdahale yapılırken, bir turistin belinde kırık olduğu, 5 kişinin ise gözetim altında tutulduğu bildirildi. Diğer yaralı turistlerin ise ayakta tedavilerinin yapıldığı açıklandı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

TUR OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 13 YARALI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 18:12:02
Güncelleme :5 Mayıs 2011 Perşembe 18:52:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?