22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Türbenin demir kapıları çalındı

Milas ilçesine bağlı Yusufça köyünde bulunan ve yöre halkının ziyaret akınına uğrayan Şeyhköy Türbesi’nin bahçesindeki tuvaletlerin demir kapıları çalındı.

Edinilen bilgiye göre; Yusufça köyündeki Şeyhköy Türbesi bahçesinde ziyaretçilerin kullanımına sunulan iki adet tuvaletin kapısı kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından çalındı. Jandarma ekipleri tarafından türedeki tuvaletlerin kapısını çalan hırsız veya hırsızların bulunması için çevrede geniş çaplı araştırma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu arada; daha önceden türbe ve mezarlığın hırsızlık olaylarına maruz kaldığını belirten Yusufça Köyü Muhtarı Ali Demirbaş; “Daha önceden Şeyhköy Külliyesi ve mezarlığında kullanılan masalar, sandalyeler ve örtüler çalınmıştı. Bu kez hurdacılar medresenin tuvaletinin kapılarını sökmüşler. Belediyenin yardımlarıyla medreseyi ayakta tutuyoruz. Burada büyük paşalardan birisi yatıyor ama medresenin giriş kapısındaki kitabeyi çözemedik. Sanıyorum Selçuklu hükümdarlığı zamanından bu yana burada önemli bir isim yatıyor. Jandarma ekiplerimiz hırsızlıkla ilgili incelemelerde bulundu” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 13:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?