15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Turist soyan rehberli çete

Muğla’da zengin İngiliz turistlerin tatil için kiraladıkları 10 villayı soyan çete yakalandı. Zanlılardan birinin, rehberlik yaptığı turistleri bara götürdüğü, bu sırada suç ortaklarının da evleri soyduğu ortaya çıktı.

Muğla’nın Ortaca İlçesi’ne bağlı Dalyan Beldesi’nde, son iki ay içinde Dalyan’da İngiliz turistlerin kiraladığı villalardan 10’u soyulunca jandarma, geniş çaplı bir araştırma başlattı. Çaldıkları ziynet eşyalarını Aydın’da satmak isteyen A.Y. (30) ve Z.B. (21) polisler tarafından yakalandı.

Zanlılarla işbirliği yaptığı belirlenen D.A. (26), F.D. (42), T.O. (56) ve F.A. (32) Dalyan’da yakalandı. Yapılan aramalarda, 10 bin İngiliz Sterlini (yaklaşık 25 bin YTL) ile toplam piyasa değerinin 50 bin YTL olduğu belirtilen çok sayıda ziynet eşyası, fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar ele geçirildi. Bir acentede çalışan rehber T.O.’nun villaları soyulan İngilizlere rehberlik yaptığı, turistler, rehber T.O.’nun arkadaşı F.A.’nın çalıştığı barda eğlenirken, D.A. ve F.D.’nin de villaları soyduğu anlaşıldı. Zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şebekenin diğer iki üyesi H.Y. ve N.G. de aranıyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 10:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?