22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Turisti rahatsız eden taksiciye ceza

Dalyan'da bir turisti rahatsız ettiği iddia edilen taksi sürücüsüne çalıştığı kooperatif tarafından 30 gün süreyle taksi kullanmama cezası verildi.

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde, gece kaldığı eve giden İngiliz turiste tacizde bulunduğu iddia edilen taksi sürücü hakkında Ortaca Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatıldı.

Dalyan Kaunos Taksi Birliği başkanı Barbaros Erkoç, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi. Erkoç, ''Yönetim kurulu olarak, 'ticari ve genel ahlak kurallarına uygunsuz davranışlarda bulunarak diğer üyeleri maddi ve manevi zarara uğrattığı' gerekçesi ile turisti taciz ettiği iddia edilen arkadaşımıza 30 gün süreyle taksi kullanmama cezası verildi'' diye konuştu.

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ise turizm bölgelerinde bu tür caydırıcı cezaların yaygınlaştırılması gerektiğine işaret ederek, ''Aldıkları karar nedeniyle taksi kooperatifi üyelerini kutluyorum. Turizmden ekmek yiyen insanların turizme zarar verici davranışta bulunanlara, bu tür tepkiler koymaları gerekli'' dedi.

Dalyan Belediye Başkanı Suat Tufan da AA muhabirine, Dalyan'ın adının bu tür olaylar ile anılmasını istemediklerini belirterek, ''Taksi kooperatifindeki arkadaşlarımız aldıkları karar ile gerekeni yapmışlar. Dalyan gibi bir beldede bu tür olayları yaşamak bizleri oldukça üzüyor. Biz, güzelliklerimizle, sevgimizle ve misafirperverliğimizle anılmak istiyoruz. Olay adli makamlara intikal etmiştir. Böyle olayları bir daha yaşamak istemiyoruz'' dedi.

..
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 09:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?