8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Turistik ilçede şok!

Bodrum Belediye Başkanı Demokrat Parti’li Mehmet Kocadon ve aralarında belediye görevlilerinin de bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

Kocadon, dün bediyeye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 4 polis eşliğinde Belediye binasından alınarak ifade vermek üzere adliyeye götürüldü. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hafta başında Bodrum Belediyesi’ne düzenlenen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 8 kişi emniyetteki sorgularının ardından Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.

Aralarında belediye meclis üyesi, imar müdürü, turizmci, mimar ve müteahhitlerin bulunduğu 8 kişinin, 32 aydır takip edildiği ortaya çıktı. Görevi kötüye kullanarak cafe, restoran, otel gibi işyerleri için usulsüz ruhsat işlemleri yapıldığı, imara aykırı tadilat ve onarım izni verildiği, bunun karşılığında işletme sahiplerinden bağış adı altında çek ya da nakit para girişi sağlayarak maddi menfaat temin edildiği iddia edildi.

‘Nedenini bilmiyorum’

Gözaltına alının DP Belediye Meclis Üyesi M.Ö., İmar İşleri Müdürü H.A., emlakçı N.D., turizmci Y.A., müteahhit V.K., mimar O.B. turizmci S.G. ve inşaat teknikeri O.Ç.’ Bodrum Cumhuriyet savcılığına sevk edildi.

Kocadon polisler tarafından belediyeden alındıktan sonra Devlet Hastanesi’ne götürülürek sağlık kontrolden geçirildi. Adliyeye getirilen Kocadon gazetecilerin sorusu üzerine, “Ne için gözaltına alındığımı bilmiyorum” dedi.

Cezaevine konuldu

Savcılık ifadelerinin ardından Kocadon ve 8 kişi tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Kocadon ve aralarında belediye görevlilerinde bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

Kocadon bir ara DP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Ancak, daha sohra yarıştan çekildiğini belirtti. Kocadon bir ara da ‘AKP’ye sıcak bakıyorum’ demişti.

DHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2012 Cumartesi 09:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?