22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Turistler, Türk eğitimini inceliyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Boston Eyaletinden tatillerini geçirmek için Muğla ve çevresine gelen orta yaş grubu ve üzerinde 12 kişiden oluşan turist grubu, karayolu güzergahında bulunan 800 öğrenci kapasiteli Bayır İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek okulda incelemelerde bulundular.


Okul önünde mola veren ABD’li turistler, ilköğretim okulunu ziyaret ederken, okul yetkilileri ve öğretmenlerinden okuldaki eğitim öğretim hakkında bilgi aldılar. ABD’li turistler özellikle ders kitapları, müfredat, uygulamalar, okulun fiziki yapısı ve İngilizce eğitimi hakkında idarecilerden bilgiler aldılar.


Özellikle okulda verilen İngilizce eğitimi üzerinde duran ABD’li turistler, ülkelerine dönünce kendi bölgelerindeki eğitim öğretim ile Muğla’daki eğitim öğretimi kıyaslayacaklarını belirtirken, Türkiye’yi çok ilginç ve güzel bulduklarını ifade ettiler.
Bayır İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Karaman, bir süre önce okulların bu tür ziyaretlere açıldığını belirtirken, “ABD’li turist grup okulumuzu ziyaret etmek istediklerini bildirdiklerinde biz de kabul ettik. Okulumuzun fiziki yapısı, müfredat, ders kitapları ve İngilizce eğitimi konusunda kendilerini bilgilendirdik. Ayrıca derse girerek izlediler. Turist kafilesi gösterdiğimiz ilgiden memnun ayrıldılar. Edindikleri bilgiler ve izlenimleri ışığında ülkelerine döndükten sonra kendi bölgelerindeki eğitim öğretim ile karşılaştıracaklarını belirttiler. Okulumuzun turistler tarafından ziyaret edilmesi öğrencilerimizi de sevindirdi” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 13:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?