16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Turistler dövme sırasında

Muğla'nın Marmaris ilçesinde tatil yapan turistler, vücutlarına dövme yaptırmak için saatlerce sıra bekliyor.


Barlar Sokağı'nda bulunan dövmeciler, her gün onlarca turiste hizmet veriyor. Yetkililerden, vücutlarının hangi bölgelerine nasıl bir dövme yapılması için bilgiler alan turistler, daha sonra dövme yaptırabilmek için saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyor. Dövme fiyatları, büyüklüğüne göre 50 ila 2 bin Euro arasında değişiyor.
Öte yandan uzmanlar, dövme yaptırmanın çok tehlikeli olduğunu belirterek, steril olmayan ortamlarda bu işlerin yaptırmamasını tavsiye ediyor. Dövmenin bulaşıcı hastalıklara sebep olabileceğini ifade eden uzmanlar, Hepatit ve HIV virüslerinin bu yolla insana bulaşabileceğine dikkat çekiyor.

..
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 13:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih serdaroğlu IP: 78.165.98.xxx Tarih : 30.08.2008 00:03:30

aklı olan turizm bölgesinde dövme yaptırmaz. Tatil bölgelerinde amaç sezonu kurtarmaktır. Önüne otur kalk tekniğiyle yapılan işten % 80 kişi memnun kalmaz. Dövme üzerine "Türkiye'de Dövme Sanatı" ve "Dövme sanatı" olmak üzere 2 kitabım var. Burada da ayrıntılı olarak bahsettiğim bu konuda Türk halkının daha dikkatli olmasını rica ediyorum. Merdiven altı, bar köşesi gibi ve hijyenik olmayan ortamlarda, otoklav olarak adlandırılan Buhar basınclı sterilizasyon cihazı olmayan dövmecilerde dövme yaptırmasınlar. saygılarımla...