22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Turistlerin gözü önünde silahlı uyarı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı Armutalan Beldesi'ndeki bini aşkın turistin kaldığı otelin önünde, alacak meselesi yüzünden havaya ateş açılması, korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Yüzlerce turistin gözü önünde belindeki tabancayı çıkarıp havaya ateş açan 27 yaşındaki F.A. ile beraberindeki 28 yaşındaki İ.G. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, dün saat 19.55 sıralarında Siteler Mahallesi'ndeki bin 300 yatak kapesiteli Pineta Club Otel'in önünde meydana geldi. F.A. ve İ.G., Atatürk Caddesi'nden bindikleri taksiden Pineta Club Otel'in önünde indi. F.A., araçtan iner inmez belinden çıkardığı Baretta marka tabancasıyla havaya altı el ateş etti. İkili daha sonra olay yerinden koşarak kaçmaya başladı. Oteldeki yüzlerce turistin paniğe kapılmasına yol açan silah seslerini duyan sivil devriye görevi yapan polis ekipleri kaçmaya çalışan F.A. ve İ.G.'yi yakaladı. Gözaltına alınan iki zanlının üzerlerinde ele geçirilen iki tabancaya da el konuldu. Olanlar karşısında korkuya kapılan yüzlerce turisti, otel personeli ve güvenlik görevlileri sakinleştirmeye çalıştı.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde ifadeleri alınan iki zanlı, Pineta Club Otel'den 200 bin YTL alacaklarını tahsil edemedikleri için gözdağı vermek amacıyla bu yola başvurduklarını iddia etti.

“Şahısları tanımıyorum. Bu kişilere borcum da yok. Olay anında Marmaris dışındaydım, duyunca hemen otelime geldim'' diyen Pineta Oteller Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz'ın şikayetçi ve davacı olduğu belirtilen zanlıların ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Olayla, ilgili soruşturma sürüyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 13:45:46
Güncelleme :9 Ağustos 2008 Cumartesi 13:49:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?