22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Turistlerin zararlarını Valilik karşılayacak

Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, Muğla'da turizm yatak kapasitesinin 100 bine ulaşacağını ve bölgede turizmin daha da gelişeceğini söyledi. 

Milas'ta bir dizi ziyaretlerde bulunan ve turizmin büyük bir bacasız sanayi olduğunu belirten Vali Yiğenoğlu, Muğla ve yöresinde 78 bini belgeli olmak üzere 261 bin yatak kapasitesi olduğunu 20 bin daha yapılacağını ve yaklaşık 100 bin yatak kapasitesine ulaşılacağını söyledi. 

Vali Yiğenoğlu, turizm alanında yatak kapasitesinin artmasının 80 bin civarında kişiye de iş imkanı doğması demek olduğunu belirterek "Ayrıca birçok gıda tüketilecek bu da ayrı bir iş sektörü" diye konuştu. 

Bin 124 kilometre kıyı şeridine sahip Muğla, İspanya ve İtalya'dan daha fazla kıyıya sahip olduğunu ifade eden Yiğenoğlu, "Bunlar önemli değerler, insanlar olarak bu değerleri korumalıyız" ifadelerini kullandı. 

Muğla'da özellikle Milas'ta turizmin gelişeceğini, buralara önemli kişiler geleceğini anlatan Yiğenoğlu, "Bu bölgeye gelen turistler de burada İnsan Hakları'na uygun ve güvenli bir şekilde yaşayabilmeli. Milas, Ören, Güllük ve Kıyıkışlacık'ta turizm patlaması yaşanacak, buralarda yapılaşmaya dikkat edilmeli" dedi. 

Turisti aldatan esnafa ağır yaptırımlar uygulanacağını belirten Vali Yiğenoğlu, valilik bünyesinde turistlerin zararlarının karşılanacağı Kriz Fonu oluşturacaklarını ve turistlerin zararlarının buradan karşılanacağını söyledi.
Milas-Bodrum Havalimanı'ndan gelen turistlerin memnuniyet ve memnuniyetsizliklerini belirtecekleri anket yapılacağını ifade eden Yiğenoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu uygulamayla turistlerde bir güven oluşturacağız. Turist bir daha gelmek isteyecek ve çevresindekilere de tavsiye edecek. Gelen kişiler de burada daha çok alış veriş yapacak, böylece esnaf kazanacak."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 13:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?