8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Turizmde 'kaçak et' iddiası

Muğla Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Yusuf Kayacık, Muğla’nın turizm merkezlerine kaçak et sokulduğunu ileri sürdü.

Kasapların Ekim ayında kestikleri hayvanın iç bonfilesini Nisan-Mayıs’ta sahillere taşıdığını iddia eden Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Kayacık, "Kışın iç bonfileyi ucuza satmak istemeyen kasap bunu biriktirir ve Nisan-Mayıs’ta sahillerde para ettirmeye çalışır" dedi.

"Sahillerde kaçak et var" diye yetkilileri uyaran Kayacık, "Muğla, Antalya’nın, Denizli’nin et ihtiyacını karşılayabilecekken, Muğla’ya dışarıdan et sokuluyor. Muğla’da çağdaş bir mezbahaya sahip değiliz. Mevcut mezbahayla turizm merkezlerinin ihtiyacı karşılanamıyor. Bu da kaçak et girişine davetiye çıkartıyor. Bu etlerin ne eti olduğu belli olmadığı gibi, kaynakları da belli değil. Bölgemizin kasaplarının sattıklarından daha ucuza satılan bu etler turizmde olumsuzluğa neden olabilir" şeklinde konuştu.

Kayacık, sorunun köklü çözümü için Muğla’da bir et entegre tesisi kurulması gerektiğini belirterek, "Böyle bir tesis turizm tesislerinin et ihtiyacını karşılarken, bölgemizin hayvancılığını da canlandıracaktır. Şu anda Marmaris, Bodrum, Fethiye’ye giren her 10 araçtan birinin bagajında kaçak et bulunuyor. Bu sevkıyatta dikkat çekmesin diye özel otomobiller kullanılıyor. Otobüs bagajlarında dahi sevkıyat yapılıyor. Muğla’nın Gökova Kavşağı ile Bodrum ve Fethiye girişinde kontrol noktaları oluşturulmalı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 16:52:14
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 17:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?