4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Turizmde sektör öğrenci buluşması

ÖĞRENCİLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Muğla Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile üniversitenin Milas ve Ortaca’daki yüksekokullarının turizm bölümlerinden bu sene mezun olacak yaklaşık bin 500 öğrenci MÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan öğrenci sektör buluşmasında öğrenciler görücüye çıktı. İlkine TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un bir konferans ile destek verdiği “Turizmde Okul-Sektör Buluşması” geleneksel hale getirildi.

Türkiye’de sadece Muğla’da gerçekleştirilen ve bu yıl dördüncüsü yapılan “Turizmde Okul-Sektör Buluşması” bu sene okullarından mezun olacak turizmciler tesis tesis dolaşıp iş arayacaklarına, işverenler ayaklarına gelmiş oluyorlar. Bir bakıma işveren iş göreni seçiyor gibi görünse de, aslında bu etkinlikte bir bakıma iş gören adayları işverenlerini kendileri tercih etmiş oluyorlar.

Muğla’nın ilçelerinden gelen turistik tesis sahipleri üniversitenin AKM fuayesinde oluşturulan standlarda firmalarının ve tesislerinin tanıtımını yaparken, öğrenciler de tesis sahipleri veya temsilcilerine kendilerini tanıtırlarken, etkinlik ile ilgili bilgi veren M.Ü. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Metin Kozak, buluşmanın ilkini 2006’da gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bizim yaptığımız Türkiye’de bir ilk. Turizmde Okul-Sektör Buluşması öğrencilerimiz ve sektör tarafından çok ilgi gördü. Geleneksel hale getirmeye karar verdik. Geçen yılki buluşmada Muğla bölgesinde faaliyet gösteren büyük oteller ile seyahat acentelerinden oluşan 55 işletmeyi ağırladık. GETOB, FETOB, BODER, TURSAB Bodrum ile Marmaris BYK'larından önemli destek görüyoruz. Bu sene de dördüncüsünü yaptığımız buluşmaya 62 önemli tesisin sahibi veya temsilcileri geldi. 4 yıllık bölümden 22 Haziran’da, iki yıllık bölümlerden bu ayın üçüncü haftası mezun olacak öğrencilerimizin hemen hepsi bu gün iş sahibi oldular” dedi.

M.Ü. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Metin Kozak geleneksel hale getirilen uygulamayı, “Böyle bir projeye imza atmamızın birçok nedeni söz konusudur: Birincisi, sektör temsilcilerinin öğrencilerimizi yakından tanımalarına ve fiziksel ve beşeri açılardan nasıl bir donanıma sahip olduklarını yerinde göstermektir. İkincisi, turizm sektörünün her sezon öncesi aşırı derecede duyduğu eğitilmiş eleman gereksinimini Üniversitemiz öğrencileri arasından karşılamasına olanak sağlamaktır. Üçüncüsü, her ne kadar sahip olduğumuz öğretim elemanı kadrosu ve bilgi donanımı ile sadece ülkemizdeki değil dünyadaki gelişmeleri aktarmaya çalışsak da, öğrencilerimizin sektörde fiilen görev alan yöneticilerin düşüncelerine yakın ilgi gösterdiklerini de biliyoruz. Bu nedenle, iki tarafı bir araya getirerek karşılıklı bilgi alışverişine ortam hazırlamanın gerekli olduğunu gördük” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI
ÖĞRENCİLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 16:01:01
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 23:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?