16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Türk ailesinin imdadına İngiliz yetişti

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün akşam fırtınaya yakalanan Türk ailesini 54 yaşındaki İngiliz kaptan Martini Hewit ölümden kurtardı.


Çiftlik koyundan akşam saatlerinde ayrılıp Turunç beldesine doğru hareket eden Ferru Çiğdem yönetimindeki 9 metrelik “Dragon” adlı tekne, Simi adasıyla Karaburun açıklarında fırtınaya yakalandı. 38 yaşındaki Ferru Çiğdem’in eşi Nagihan Çiğdem, 9 yaşındaki oğulları Burak Ilgaz Çiğdem ve 6 yaşındaki kızları Bahar Çiğdem ile ailenin “Şanslı” adlı köpeğin de bulunduğu tekne, boyu 4 metreye kadar çıkan dalgalar nedeniyle beşik gibi sallanmaya başladı. Bu arada fırtınanın şiddetinden ötürü halatı kopan yelken denize düştü. Kopan halat motorun pervanesine takılarak teknenin tamamen hareketsiz kalmasına neden oldu. Anne ve baba, çocukları ile köpeklerini dev dalgalardan korumak için teknenin kamarasına soktuktan sonra çevreden geçen teknelerden yadım istemeye başladı. Ancak bazı gezi tekneleri olaya duyarsız kalırken Çiğdem ailesinin imdadına, 18 metrelik “Oceans Kesterl” adlı yelkenli teknesiyle Marmaris’ten Yunanistan’a doğru giden 54 yaşındaki İngiliz Martin Hewitt yetişti. Hewitt, Çiğdem ailesinin teknesini, kendi teknesine bağladı. 6 saat süren zorlu yolculuğun ardından tekneler Marmaris’e ulaştı. Fırtınadan zarar gören “Dragon” isimli tekne Yat Marina’da bakıma alındı.
Hayatlarını kurtardığını belirttiği İngiliz Hewitt’e şükran borçlu olduklarını vurgulayan Ferru Çiğdem, “Akşam saatlerinde Çiftlik koyundan ayrıldık. Her şey çok güzel giderken hava birden bozulmaya başladı. Dalgalar tekneyi çok sarsarken, yelkenlerden birinin halatı koptu. Bu sırada durumu düzeltmeye çalışırken, kopan halat motorun pervanesine takıldı ve motor durdu. Teknemiz çok fazla sallanıyordu hemen çocukları kamaraya göndererek emniyete almaya çalıştım. Bu arada ben yelkenleri sudan çıkartmaya çalışırken, pervaneye dolanan halatın farkında olmayan eşim motoru çalıştırmaya çalıştı ama o sırada kontak anahtarı kırıldı. Üst üste gelen talihsizliklerden sonra ailem için çok endişelendim. Ancak bizim yardım çağrılarımıza Martin cevap vererek bizi kurtarmak için elinden geleni yaptı. Martin olmasaydı tekne su alabilir ve batabilirdi çünkü çok kötü bir havayla karşılaştık” dedi.
Programını bozarak denizde mahsur kalan Türk ailesine yardım eden Martin Hewitt ise her zaman kim olursa olsun, zorda olan herkese yardım edeceğini belirterek, “Tekneyi ilk fark ettiğimizde yelkenlerin denizde olduğunu dürbünle fark ettim. Bir problem olduğunu hemen anladım ve yanlarına gitmek için rotamı değiştirdim. Havanın çok kötü ve dalgaların yüksek oluşu tekneye halat atmamızı çok zorlaştırdı. Ama halatlarla tekneyi bağlayarak yedekte çekmeye başladık. Yaklaşık 6 saatlik bir yolculuktan sonra sağ salim Yat marinaya geldik. Türk ailenin zarar görmemesine çok sevindim. Bu günde tekneme gelerek bana teşekkür ettiler ve çok güzel bir dostluğun başlangıcı oldu bende onlara bir şarap hediye ederek böyle durumların olabileceğini söyledim” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 14:17:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?