6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

'Türkçe isme' plaket

Muğla'da, yabancı dildeki işyerinin ismini değiştirerek Türkçe'ye çeviren esnafa teşekkür plaketi verildi. 

Muğla Orgeneral İşhanı'nda faaliyet gösteren ve yabancı dildeki işyerinin ismini Türkçe isim vererek, Zirve Erkek Berber Salonu olarak değiştiren esnaf Hayati Zorlu'ya, Kamu-Sen Muğla İl Temsilciliği tarafından teşekkür plaketi verildi. Zorlu'ya ait berber salonu önünde düzenlenen törene, Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Hasan Gezgin, Kamu-Sen'e bağlı şube başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Hasan Gezgin, duyarlı davranışından dolayı Hayati Zorlu'ya teşekkür ederek, "Bugün, Türkiye, içerdeki ve dışarıdaki düşmanları tarafından tarihte eşi görülmemiş bir oyuna getirilmiş, hiçbir zaman sömürge olmamış bir devletin dili, kültürü ve eğitimi şuursuzlaştırılmıştır. Yabancı dilde eğitim yapan okullar baş tacı edilmiş, özgüvenini kaybeden insanlarımız yabancı kelimeleri kullanmayı adet haline getirmişler ve tarihinden, kültüründen, geçmişinden ve dilinden utanan nesiller meydana gelmiştir. Bunun için bir an önce Türkçe'yi Koruma Yasası çıkarılmalıdır. Yerel yönetimlerce, yabancı dille açılmak istenen işyerlerine ruhsat verilmemelidir. Yabancı isimle faaliyet gösteren yerlerden alışveriş yapılmamalıdır. Yabancı dille eğitim veren okullar derhal Türkçe eğitime dönmelidir" dedi. 

Esnaf Hayati Zorlu ise, işyerinin isminin daha önce yabancı isim olduğunu belirterek, "Fakat Türkçe'nin giderek kirlendiğini gözlemledim. Türk vatandaşı olarak kendi üzerime düşen görevi yapmam gerektiğini düşündüm ve ilk olarak işyerimin ismini Türkçe isimle değiştirdim. Buradan işyeri isminin yabancı isim olan bütün esnaf vatandaşlarımıza işyerlerine Türkçe isim vermeleri için çağrıda bulunuyorum. Ayrıca güzel bir kampanya düzenleyen Kamu-sen'e de teşekkür ediyorum" dedi. 

Konuşmaların ardından Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Hasan Gezgin, esnaf Hayati Zorlu'ya teşekkür plaketi verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2006 Çarşamba 12:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?