22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Türkiye-Rusya ilişkileri gelişiyor

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Vladimir İvaovskiy ve Antalya Başkonsolosu Mirjalal Husanov turizm sezonu sonunda değerlendirme yapmak ve ziyaret amacıyla Muğla valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret etti.


Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Rusya Federasyonu Ankara ve Antalya büyükelçilerinin ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Altıparmak, Yörenin Rusya'dan ciddi anlamda misafir aldığını belirterek, "Her ne kadar istediğiniz sayıda olmasa da bu yöndeki memnuniyetimiz ve bu sayının artması yönünde gayretimizi ve talebimizi iletiyoruz. Bölgemizle ilgili özel bir iltimas istiyoruz" dedi.


Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Vladimir İvaovskiy ise, Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın kendilerini kabul etmesinden dolayı teşekkür etti. Muğla'nın eşsiz Marmaris ve Bodrumun gibi sıra dışı şehirlerinin bulunduğuna dikkat çeken İvaovskiy, "Bu sene Türkiye'nin Akdeniz bölgesine gelen Rus turistlerinin sayısını 3 milyonu bulması öngörülüyor. Buranın imkânlarını ele alacağız. Gelen turistlerin sayısını arttırmak için neler yapabileceğimizi konuşacağız. Gerçekten buralar da Akdeniz'in incileri diyebiliriz. Muğla'ya ilk ziyaretimiz ama son olmayacak bu ziyaretleri sürdüreceğiz" diye konuştu.


Rusya'da bu sene Türk kültürü olarak ilan edildiğini ve kutlamaların yapıldığını ve aralık ayı sonuna kadar da devam edeceğini kaydeden İvaovskiy, "Rusya'da önümüzdeki yıl ilkbahar mevsiminde bir araya geleceğiz, neler yapabileceğimizi konuşacağız. Şunu söyleyebilirim ki Türkiye ile kültür alanında işbirliğimiz son derece yoğun geçiyor. Aralık ayının sonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Moskova'ya gelecek. Orada yapacağı temasları sırasında da kültür alanında neler yapılabileceğini bir eylem planı yapılacak" şeklinde konuştu.


Türkiye'nin Birleşmiş Milletleri Güvenlik Konseyine (BMGK) üyeliğe seçilmesini memnuniyet verice olarak değerlendirdiklerini anlatan Büyükelçi İvaovskiy, şunları söyledi: "Türkiye'nin BMGK üyeliliğini her düzeyde ele almıştık. Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a, eğer Türkiye seçilirse birlikte çalışmaktan gururu duyacağımızı söyledik. O kadar yakın bir ilişkimiz var ki Türkiye ile Güvenlik Konsey ile birlikte bu ilişkilerin daha da artacağını düşünüyorum"


Konuşmaların ardından Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, yöreye özgü hediyeler ve Muğla'yı tanıtıcı broşürler verdi. Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Vladimir İvaovskiy de Rusya'nın fotoğraflarının olduğu bir kitap hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?