22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Türkoloji günleri başladı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen geleneksel Muğla Üniversitesi Türkoloji Günleri başladı. 25-29 Ağustos tarihleri arası düzenlenen etkinlik çerçevesinde çok sayıda oturum düzenlenecek ve Türkologlar konferanslar verecek.


3. Türkoloji Günlerinin Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Amfisinde düzenlenen açılış törenine Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Yokaş, Muğla Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Sapmaz, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uğurlu, üniversite öğretim üyeleri ile etkinliğe katılmak üzere gelen Türkologlar katıldı.
3. Türkoloji Günlerinin açılışında konuşan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Türk Dil Kurumunun düzenlediği her etkinlikte Türkçe’nin ne kadar önemli olduğunu vurguladığını söyledi. Türk Dil Kurumu Başkanı Akalın, “Yaşamın her alanında Türkçe’nin doğru kullanılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. İşyerlerinde Türkçe isim kullanılması konusunda çağrıda bulunuyoruz. Bu konuda karar alan belediyeleri kutluyoruz. En son Manisa’da iki belediyemiz bu yönde karar aldı. Muğla’mızda da Türkçe isim konusunda karar alan belediyelerimiz var. Tüm belediyelerden aynı duyarlılığı bekliyoruz” dedi.


Vatandaşları bilgilendiren medya kuruluşlarında Türkçe’nin doğru kullanılması konusunda da çalışmaları olduğunu dile getiren Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, “ Radyo ve televizyonlar vatandaşları yönlendiren ve bilgilendiren kurumlar. Buralarda kullanılan Türkçe’nin doğru kullanımı çok önemli. Medya kuruluşlarında çalışanlar için eğitim çalışmaları düzenliyoruz” dedi.


Türkoloji Günlerini düzenleyen Muğla Üniversitesi Rektörü ve Bölüm Başkanına teşekkür eden Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalan, düzenlenen bu tür Türkoloji Günlerinin Türkçe’nin gelişimi ve korunması anlamında büyük önem kaydettiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 14:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?