4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Turunç şah-mat dedi

TURUNÇ ŞAH-MAT DEDİ

Turunç 05 Eylül Pazar günü konuk ettiği Antalya Bölge Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği Şah- Mat oyunu ile halka referandum öncesi en anlamlı mesajı iletti.

Yüzyıllardır Ortadoğu bölgesinde emperyalist devletlerin, petrol ve maden çıkarları üzerine oynadıkları acımasız komploları, mizahi bir dille ele alan, İran'ın başına gelenleri çarpıcı skeçlerle sahneleyen oyun, Atatürk öncülüğünde kurulan Çağdaş, Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nde özgür bir insan olarak yaşamanın şansını gözler önüne serdi.

Seyirciyi güldüren, düşündüren bu müzikal oyunu Turunç'ta konuk etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Turunç Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan; Tiyatro sanatının gücünü ve halka ulaşmadaki önemli yerine değinerek," günlerce aylarca uğraşarak halka ulaştırmak istenen geleceğimizi belirleyecek mesajları bize 2 saat içinde düşündürerek güldürerek müzikli bir oyunla sunan Antalya bölge Tiyatrosu Oyuncuları'nın bu başarılarından dolayı kutluyorum" dedi.

Şah-Mat Oyunu 06 Eylül Pazartesi günü Saat 21.00 de İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren'in konuğu olarak İçmeler Belediyesi Kültür Salonunda halka açık olarak ücretsiz sergilenecek.

Marmaris Kültür Merkezi'nin "Her Ay Bir Tiyatro" programı kapsamında gerçekleşen gösterilerin konaklama sponsorluğunun, kültüre, sanata önem veren Türkiye'nin ilk engelliler oteli olan İçmeler Panorama Park Hotel tarafından üstlenildiğini belirten MKM kitle iletişim Sorumlusu Necdet Demiray "Tiyatro sanatının Marmaris'te gelişmesi adına vermiş bulunduğumuz uğraş, sanatseverlerin desteği ile aralıksız sürmekte olup, Marmaris Kültür Merkezi Tiyatro Atölyesi yeni dönem çalışmaları için kayıtlarımız

başlamıştır. Çocuk, genç ve yetişkin gruplarda devam eden çalışmalara katılmak için 0252 4134500 - 0532 3148838 numaralı telefonlarımızdan bizi arayarak veya Point Center AVM arkasında 209 sokak No: 28/A Çolakoğlu Apartmanı adresinde bulunan MKM ne bizzat gelerek bilgi alabilirsiniz" dedi.

TURUNÇ ŞAH-MAT DEDİ
TURUNÇ ŞAH-MAT DEDİ
TURUNÇ ŞAH-MAT DEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2010 Perşembe 18:14:00
Güncelleme :9 Eylül 2010 Perşembe 18:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?