4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Tuzla'ya 300 flamingo geldi

FLAMİNGOLAR TUZLA SULAK ALANINDA

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi köyü yakınlarında bulunan Tuzla Sulak Alanı’na gelen flamingolar, doğal yaşama ayrı bir renk kattı.

Flamingoların yavrularıyla birlikte geldiği görülürken pelikan kuşları da alanda boy gösteriyor. Her yıl Tuzla Sulak Alanı’nı ziyaret eden flamingolar bu yıl iki ay kadar geç geldiler.

Flamingoların daha önceki yıllarda geldikleri zamandan 2 ay sonra gelmelerindeki sebebin küresel ısınmadan dolayı olduğu tahmin ediliyor. Daha önceki yıllarda binleri bulan flamingo sayısında bu yıl gözle görülür bir şekilde azalma gözlendiği belirtildi.

Flamingoların gelişine sevinen Boğaziçi köyü sakinleri, “Küresel ısınma nedeniyle ve havaların soğuk olmamasından dolayı kuşlar da geç geldi. Her yıl bu mevsimde buraya binleri bulan flamingo gelirdi ama şu anda bir aydır görüyoruz ki 200-300 civarında flamingo var. Tuzla Sulak Alanı’nda avlanma yasak. Kuşların gelmesi görünüm açısından çok güzel oldu. Flamingolar Boğaziçi’mize kuş cenneti misali tabiat güzelliği veriyor. Buraya flamingoların fotoğraflarını çekmek için turistler de geliyor. Orada flamingo gözetleme kulemiz de var, kuş gözlem evi de” dediler.

FLAMİNGOLAR TUZLA SULAK ALANINDA
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 20:51:03
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 10:12:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?