5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Ula'da nefes kesen boğa güreşleri

Muğla’nın Ula ilçesinde ikincisi düzenlenen Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında 18’incisi düzenlenen boğa güreşlerinde heyecanlı ve zevkli anlar yaşandı.

Yaklaşık 7 bin izleyici sabahın erken saatlerinde Ula stadındaki güreşleri izlemek için gelirken, Ege Bölgesinden 140 boğa güreşlere katıldı. Güreşlere, Ula Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Bayır ve Yerkesik Belediye Başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları da izledi.

11 kategoride yapılan boğa güreşlerinde Belediye Başkanlığı kupası için Cumhur ve Pehlivan Boğa ilk defa karşı karşıya geldi. İki bağa yaklaşık yarım saat süren güreşin ardından Pehlivan Hamdi rakibi Cumhur’u yenerek Belediye Başkanlığı kupasının sahibi oldu. Kupayı kazanan boğanın kazanmasının ardından sahipleri boğanın üzerine çıkarak uzun süre güreş alanında dolaştı.

Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal, kupayı boğa sahiplerine verirken, “Bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla centilmenlik ön plana çıktı. Burada yenmek ve yenilmek önemli değil. Önemli olan bu geleneğin, bu kültürün yaşatılması. Bunu bizi yaşattıkları için boğa sahiplerimizi kutluyorum. Belediye Başkanlığı kupası için sahaya çıkan iki boğamız da bizim için gönüllerin birincisi” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2011 Pazartesi 22:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?