6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Uluburun Batığı yurtdışında sergilenecek

Uluburun Batığı'ndan çıkartılan ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde bulunan tarihi eserlerin, 2008 yılında ABD'deki Metropolitan Müzesi'nde sergileneceği öğrenildi. 

Tarihin en eski batığı olarak bilinen Uluburun Batığı'ndan çıkartılan orijinal eserlerin 2008 yılında New York'taki Metropolitan Müzesi'nde sergileneceğini belirten Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Yaşar Yıldız, 1982 yılında Antalya'nın Kaş açıklarında bir sünger avcısı tarafından bulunan ve 11 yıllık bir çalışmanın sonucunda çıkartılan Uluburun'daki orijinal eserlerin, ABD'ye gönderilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın talimatıyla hazırlıkların başlatıldığını ifade etti. 

Eserlerin 2008-2009 yıllarında Metropolitan Müzesi'nin yanı sıra Atlanta ve Dallas müzelerinde de sergileneceğini ifade eden Yıldız, "Uluburun Batığı'ndan çıkartılan ve ABD'ye gönderilecek olan 220 eser için sigorta çalışmaları başladı. ABD'de sergilenecek eserlerin kültür turizmine önemli katkı sunacağını düşünüyorum. Eserlerin yaklaşık 1 milyon kişi tarafından ziyaret edileceğini tahmin ediyoruz. Eserlerimiz dünyanın dört bir yanından gelen önemli eserlerle birlikte sergilenecek. Ayrıca eserlerin kopyalarının değil orijinallerinin sergilenecek olması büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 14:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?