4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Ulusal Mavi Bayrak asıldı

ULUSAL MAVİ BAYRAK TÖRENLE ORTACA’DA ASILDI

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından her yıl Türkiye'nin farklı bir yöresinde, ödül alan bütün plaj ve marinaları temsilen yapılan Ulusal Mavi Bayrak asma töreni Ortaca İlçesi Sarıgerme Tatil Köyü SARÇED tesislerinde yapıldı.

Muğla Valisi Fatih Şahin tarafından Mavi Bayrak törenle asıldı. Ayrıca Türkiye Otelciler Federasyonu adına Beyaz Yıldız Projesi Sorumlusu Çevre Mühendisi Sibel Oğuz tarafından SARÇED Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz İlhan’a ‘beyaz Yıldız’ plaketi verildi.

Program kapsamında Ortaca Ahmet Ateş Teknik Mesleki Lise Öğrencileri tarafından halk oyunları , dans gösterileri ve çeşitli yarışmalar yapıldı. Dereceye girenlere Sarıgerme Çevre ve Eğitim Derneği tarafından ödüller verildi.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Epikmen tarafından Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altıngün, Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras’a Antalya Magic Life Genel Müdürüne Adnan Özsay ve Milta Marina Genel Müdürü Ömer Karacalar’a mavi bayrak plaketleri verildi.

Yapılan törene; Vali Fatih Şahin, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, Ula Kaymakamı Metin Demirel, Ortaca Garnizon Komutanı Üsteğmen. Cumali Tosun, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ve diğer belde belediye başkanları ile davetliler katıldı.

Törenin açılışında konuşan SARÇED Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz İlhan, çevrenin korunmasının hem gelecek hem de çocuklar için öneminden söz ederek “Çocuklarımızın çevreye daha duyarlı olmalarını sağlamak istiyoruz. Ayrıca Ulusal Mavi Bayrak da bu etkinliğin içinde yer almaktadır. İlk defe Beyaz Yıldız ödülünü de almış bulunmaktayız. Bundan sonra SARÇED Plajında sürekli Mavi Bayrak dalgalanacaktır” dedi.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Epikmen ise 2010 yılında 314 plaj, 14 marina ve 9 yatın Mavi Bayrak ödülüne hak kazandığını, bu sayılarla 2009'a göre yüzde 11'lik artış olduğunu belirtti.

Töreni çok anlamlı bulduğunu ve böylesine önemli bir törene ilinin ev sahipliği yapmasından da büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Muğla Valisi Fatih Şahin, daha temiz bir çevre için emek sarf eden herkese teşekkür etti.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Epikmen, 2010 yılında 314 plaj, 14 marina ve 9 yatın Mavi Bayrak ödülüne hak kazandığını, bu sayılarla 2009'a göre yüzde 11'lik artış olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Mavi Bayrak törenle göndere çekildi.

ULUSAL MAVİ BAYRAK TÖRENLE ORTACA’DA ASILDI
ULUSAL MAVİ BAYRAK TÖRENLE ORTACA’DA ASILDI
ULUSAL MAVİ BAYRAK TÖRENLE ORTACA’DA ASILDI
ULUSAL MAVİ BAYRAK TÖRENLE ORTACA’DA ASILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2010 Cumartesi 18:52:04
Güncelleme :12 Haziran 2010 Cumartesi 19:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?